Aleksa Bečić / - MEDIA BIRO
25/04/2024 u 14:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić na EGS Adria Samitu: Odlučno koračamo ka sigurnoj evropskoj luci

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić kazao je na EGS Adria Samitu da je za zemlju najvažnije pravljenje kompromisa, važnih strateških dogovora i infrasturnih projekata, odnosno svega onog što ujedinjuje svakog čovjeka i zemlju koja želi građanski mir, društvenu stabilnost, ekonomski prosperitet i pravnu sigurnost.

-Zato je formula vrlo jasna i jednostavna - od razgovora, ekonomske, političke i integracione saradnje, razmjene roba, ljudi kapitala, nasuprot nesaradnj konfrontaciji, rušenju mostova, vraćanja u prošlost - rekao je Bečić tokom obraćanja na Samitu.

Rekao je da crnogorski građani žele put u budućnost.

-Zato mladi žele da pobijede duhove 90-ih. Zato je naša politika usmjerena ka tome da zbližavamo ljude, mirimo zavađene, ojačamo ekonomiju, podržimo zelenu tranziciju, učinimo Crnu Goru sa ovakvim solar vjetrom i hidro potencijalom, ne samo energetski održivom, već i visoko proftabilnom. Želimo da privučemo zdrav kapital, napravimo što vise puteva i auto-puteva, nastavimo ekonomsko snaženje građana i što je najvažnije, nastavimo impresivnu, hrabru i beskopromisnu borbu protiv organizovano kriminala i korupcije, na koju sam posebno ponosan, ali i zajedničku borbu nezavisnih i odlučnih crnogorskih institucija i međunarodnih partnera, borbu u kojoj nema nedodirljivih,povlašćenih i zastićenih, borbu u kojoj nadležne ne interesuje kako se neko zove - istakao je Bečić.

Podvukao je i da će svako dizanje tenzija, sa ciljem pritiska na institucije završiti bezuspješno.

-Institucije će raditi i dalje predano, odlučno i odgovorno, u skladu sa Ustavom. Pobjeda Crne Gore u borbi sa kriminalom i čišćenje država od narko kartela pitanje je istinskog patriotizma i odbrane časti naše zemlje, ali i pitanje opstanka - ocijenio je potpedsjednik Vlade Aleksa Bečić.

Kako kaže, uvijek će snažno stati u zaštitu svakog pripadnika bezbjednosnog sektora, ali i drugih organa koji rade u borbi protiv korupcije i trude se da očiste državu.

-Svaki časni i profesionalni pripadnik nadležnih institucija rade najteži posao u crnogorskoj novijoj istoriji. Progres koji Crna Gora ostvaruje je ključ sigurnosti i privlačenje zdravog kapitala, a sve zarad finalizacije našeg evropskog puta. Crna Gora napreduje, ubrzava, odlučno korača ka evropskoj luci, a dobijanje IBAR-a i zatvaranje poglavlja biće kruna najuspješnije pregovaračke godine - zaključio je Bečić.

Crna Gora, kako je rekao, kao 28. članica EU 2028. godine prijatelj je i partner svima.

ESG Adria Samit organizovali su Sustineri Partners i Porto Montenegro, u partnerstvu sa Vladom Crne Gore i pod pokoviteljstvom Predsjednika Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:24