Ибрахимовић / Фото: Лазар Ружић
29/03/2022 u 19:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњачка странка: Договор око Владе да буде подржан од 49 посланика

Уколико не постоји спремност за договор, ванредни парламентарни избори су опција коју ћемо заговарати, поручили су из БС

Договор око формирања Владе треба да буде подржан од најмање 49 посланика, кажу из Бошњачке странке, на чијем је челу Ервин Ибрахимовић. 

Предсједништво Бошњачке странке, на сједници одржаној у Подгорици, закључило је да је формирање мањинске Владе најважнија одлука коју очекују грађани Црне Горе.

- Имајући у виду да се бројне значајне државне институције налазе у блокади, међу којима и једна од најважнијих, Скупштина Црне Горе, а свјесни низа поскупљења горива и основних животних намирница, што додатно урушава стандард грађана, као и заустављање европског процеса и европских интеграција, Бошњачка странка позива да се што хитније дође до договора око формирања мањинске Владе.Вјерујемо да ће сви политички актери показати довољан степен одговорности, најприје према грађанима, али и према држави Црној Гори. Тренутно стање је неодрживо и стога је нужно потребно да Црна Гора добије нову Владу. Уколико не постоји спремност за договор, ванредни парламентарни избори су опција коју ћемо заговарати- поручили су из БС. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 22:03