Božović sa Štajnerom / - MINISTARSTVO PRAVDE
12/09/2024 u 11:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Božović sa Štajnerom: IBAR je samo prva stepenica, tek slijede reforme

Ministar pravde Crne Gore Bojan Božović sastao se sa Republike Austrije Kristijanom Štajnerom.

- Ministarstvo pravde će uložiti maksimalne napore da se ispune svi zahtjevi iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24 kako bi se na taj način ispunio jedan od glavnih uslova da Crna Gora do 2028. godine postane punopravna članica EU. To je glavni prioritet vanjske politike Crne Gore i to je naš glavni zadatak, kazao je ministar pravde Bojan Božović u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Republike Austrije Kristijanom Štajnerom.

Božović i Štajner su ocijenili da je pozitivni IBAR samo prva stepenica kada je riječ o završnici procedure učlanjenja u EU, da sada treba odraditi teži i konkretniji dio posla, reformisati kompletan sistem.

Božović - Satler: Zajedničkim snagama ubrzati reforme i integraciju Crne Gore u EU

Štajner je rekao da će Crna Gora u tom poslu imati prijateljsku podršku Austrije, prvenstveno kada je riječ ekspertskoj pomoći.

Ministar Božović je istakao da su i u Ministarstvu pravde i u cijeloj Vladi potpuno svjesni koji i kakav posao je pred Crnom Gorom.

- Naš interes je da to završimo kako treba i što prije, da bi ostvarili svoj najbitiniji politički cilj, da Crna Gora postane 28. članica EU - kazao je Božović.

On se zahvalio na podršci Austrije kada je riječ o aktivnostima na racionalizaciji mreže sudova, obuci sudija i drugim reformskim aktivnostima u pravosuđu.

- Jaka, efikasna i uređena državna administracija je uslov napretka jedne države - ocijenili su Božović i Štajner.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 14:29