Šaranović, MUP / - MUP
23/03/2024 u 11:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crna Gora aktivno doprinosi bezbjednosti evropskih granica

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović poručio je da zemlje Zapadnog Balkana jedino zajedničkim pristupom i koordinisanom aktivnošću mogu rješavati zajedničke probleme, uz snažnu podršku Brisela i Evropske Komisije. On je to kazao u okviru sastanka ministara unutrašnjih poslova pod okriljem Brdo procesa.

Šaranović je razgovarao sa zamjenikom Generalnog direktora za migracije i unutrašnje poslove Evropske komisije Oliverom Onidijem, i u okviru ministarske diskusije održao izlaganje na temu: „Unaprjeđenje operativnih napora u cilju suzbijanja krijumčarenja migranata“.

- Važne teme koje su nas okupile zahtijevaju udruženo, koordinisano, svakodnevno djelovanje zemalja Zapadnog Balkana, a danas smo potvrdili odlučnost Crne Gore da još intenzivnije doprinosi rješavanju zajedničkih izazova u oblasti nelegalnih migracija i potpunom ispunjavanju preporuka od strane naših partnera iz EU. Crna Gora ima dva ključna prioriteta: integraciju u EU i borbu protiv svih oblika kriminaliteta, kazao je Šaranović.

Kako dodaju iz MUP-a, prepoznajući kao prioritet učešće u evropskim i regionalnim inicijativama, Crna Gora će nastaviti da kroz kontinuirane aktivnosti doprinosi bezbjednosti u cijelom regionu.

- Postojeći mehanizmi međunarodne i regionalne saradnje već su dali odlične rezultate, a danas smo, zajednički naglasili da važnost još čvršće regionalne povezanosti predstavlja preduslov za prevazilaženje izazova na planu borbe protiv nelegalnog krijumčarenja migranata, saopštio je ministar Šaranović.

Dodao je i da posebno raduje prijedlog Evropske Komisije da se ojača i EUROPOL-ova uloga i međuagencijska saradnja u borbi protiv krijumčarenja migranata i trgovine ljudima kroz planirane aktivnosti Globalne alijanse za borbu protiv krijumčarenja migranata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:30