ДПС у Улцињу / - ДПС у Улцињу
18/03/2022 u 15:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Они који су на државном нивоу уништавали Црну Гору имали би исте учинке и у Улцињу

Шеф Клуба посланика ДПС Данијел Живковић је све присутне позвао да погледају каква се дружина удружила против државе Црне Горе

На синоћ одржаној трибини листе "Да, за Улцињ и Црну Гору" говорило се о важности улоге младих у процесима креирања политика и доношења одлука, чија ће примјена донијети бољи положај младих и тако их мотивисати да остану у Улцињу. 

Носилац листе “Да, за Улцињ и Црну Гору”, др Хаки Маврић за листу коју предводи каже да је боља од свих других које учествују на предстојећим локалним изборима.

 - Водили смо рачуна да буду заступљене све религије у Улцињу. Наша листа је мултинационална, мултиконфесионална и људи препознају позната имена на њој. Ја сам сигуран да ћемо ми остварити убједљиву побједу 27. марта -  поручио је др Маврић.

Шеф Клуба посланика ДПС Данијел Живковић је све присутне позвао да погледају каква се дружина удружила против државе Црне Горе како би им било јасно како би локална власт у Улцињу функционисала ако би се већинско повјерење дало истим оним људима који данас на државном нивоу још увијек врше власт у техничком мандату.

 - Погледајте само како функционишу локалне управе у Будви, Котору и Тивту, тамо нико ни са ким не говори они су запосјели функције, држе као таоце своје грађане претходних годину и по, двије дана. Тамо не може нормално да се усвоји буџет, тамо локалне управе не могу да врше свој јавни интерес - рекао је Живковић.

Он је подсјетио да политика Демократске партије социјалиста одувек имала државотворни програм који је подразумијевао очување независности и евроатлантску интеграцију Црне Горе и бољи живот грађана.

 - Улцињани су на референдуму подржали независност Црне Горе са 88,5% што значи да овдје живи државотворна свијест, а када кажем да живи државотворна свијест онда кажем да живи мултикултурална и мултинационална свијест -  саопштио је шеф Клуба посланика ДПС.

Живковић је своје излагање наставио постављањем питања, ко је брана очувању таквих вриједности, ко ће се кључно борити за очување тих вриједности, а онда и одговорио да је то једино Демократска партија социјалиста.

Члан Предсједништва ДПС и посланик Никола Ракочевић саопштио да су њихова снага млади, знавени, искусни, компетентни и поштени људи са сјајном програмском платформом коју имамо пред нама, те изразио свој став да уколико на тај начин буде конципиран наступ, да резултат не може изостати.

 - Да ли ће то бити довољно, ја вјерујем да хоће, и да се помогне и на централном нивоу да онај посао који смо отпочели и довршимо, а то је потпуно деинсталирање издајничке владе коју смо имали годину и по дана прилике да гледамо шта ради по Црној Гори и да схватимо да иако актери не би могли бити сасвим исти, вјерујте учинци би били врло слични као што су учинци оних који су годину и по дана роварили по Црној Гори. Због тога је потребно да Демократска партија социјалиста буде и даље стожер власти у Улцињу - закључио је Ракочевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:07