Zgrada Opštine Berane / - Д.Ј.
20/09/2024 u 16:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS: Predsjednik Skupštine i odbornici Demokrata su odgovorni za haos u Beranama

Iz DPS Berane su saopštili da su predsjednik Skupštine i odbornici Demokrata odgovorni za potpuni institucionalni haos u tom gradu.

- Današnji pokušaj održavanja sjednice Skupštine opštine Berane u potpunosti je ogolio namjere i djelovanje pojedinih političkih subjekata u našem gradu. Umjesto održavanja sjednice i skraćenja mandata lokalnom parlamentu i konačnom rješavanju višemjesečne političke krize kojoj svjedočimo, predsjednik Skupštine opštine Berane je otišao korak dalje – nije se pojavio na sjednici koju je sam sazvao - navode u saopštenju.

Dodaju da kao odgovoran i ozbiljan politički subjekat nećemo tumačiti zdravstveno stanje predsjednika Rmuša, ali će ukazati beranskoj javnosti da je ovakav splet događaja krajnje sumnjiv.

Predsjednik SO Berane nije došao na sjednicu, ništa od skraćenja mandata

- Naime, osnovu da sumnjamo da je ovakvo postupanje izrežirano i unaprijed planirano od partijske centrale Demokrata najbolje pokazuje činjenica, da pored gospodina Rmuša u skupštinskoj sali nije bio prisutan nijedan odbornik te partije.Danas kada je konačno trebalo da se razriješi ova agonija u koju je zapao naš grad i za koju je postojala podrška većine odbornika u lokalnom parlamentu, jedino što je interesovalo predsjedavajućeg i njegovu partiju, jeste da do održavanja ove sjednice ne dođe. Ako je neko imao bilo kakve nedoumice, evo danas su sve maske pale. Predsjednik Skupštine opštine Berane, gospodin Rmuš i odbornici njegove partije su direktni nosioci odgovornosti za neisplaćivanje zarada za zaposlene u lokalnoj samoupravi, preduzećima i ustanovama, neraspisivanje tendera, zastoj svih projekata od važnosti za grad, totalnu institucionalnu blokadu i potpuni haos u koji se Berane danas nalazi - ističu oni.

Klub odbornika Demokratske partije socijalista, još jednom poziva sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog problema i da svi zajedno damo doprinos da  dođe do vanrednih lokalnih izbora, koji su jedino rješenje za ovu situaciju.

- Ovaj grad i njegovi građani ničim nijesu zaslužili ovakvo postupanje i namjerno urušavanje. Previše vremena je izgubljeno, Beranama je potrebna stabilna i odgovorna vlast čiji stožer će biti Demokratska partija socijalista, što najbolje potvrđuje ovakvo bezobzirno bježanje pojedinih političkih subjekata od vanrednih lokalnih izbora - zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 16:14