/ Ministarstvo javne uprave
03/01/2024 u 09:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čestitke povodom Dana opštine Bijelo Polje

Dan Opštine Bijelo Polje čestitali su, između ostalih, potpredsjednik Skupštine, ministar javne uprave, predsjednica Skupštine Glavnog grada, ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera...

Pejović: Razvoj Bijelog Polja čvrsto vezan za njegove demografske karakteristike

Potpredsjednik Skupštine Boris Pejović čestitao je Dan Opštine Bijelo Polje.

„U svoje lično ime i u ime Skupštine Crne Gore, predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine opštine Ernadu Suljeviću, kao i svim građankama i građanima Bijelog Polja, upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja Dana Opštine - 3. januara.

Razvoj Bijelog Polja je čvrsto vezan za njegove demografske karakteristike. Vaša opština je, s obzirom na vjersku i etničku raznolikost, Crna Gora u malom. Istovremeno, ona je primjer međusobnog poštovanja, uvažavanja različitosti i skladnog suživota”, kazao je Pejović.

Ipak, ističe, demografija ukazuje i na negativne trendove - decenijsko zanemarivanje sjevera Crne Gore uticalo je na sve veće iseljavanje iz Bijelog Polja. Tako, broj vaših sugrađana se neprestano smanjuje od 1991. godine.

„Kako bi izmijenili ovaj trend, nužno je nastaviti ulaganja u Bijelo Polje - unaprjeđenje putne infrastrukture, te još bolja povezanost vaše opštine sa ostatkom Crne Gore i zemljama regiona, pružiće dalji podsticaj za razvoj preduzetništva, poljoprivrede i turizma.

Valorizacija bjelopoljskih resursa mora biti prioritet, kako državne, tako i lokalne vlasti. U Skupštini Crne Gore, imaćete pouzdanog partnera u tom poduhvatu.

U to ime, još jednom upućujem čestitke povodom Dana opštine, uz nadu da ćemo u godinama koje dolaze nastaviti da zajednički radimo na kontinuiranom poboljšanju uslova života i prosperitetu vaše zajednice”, naveo je Pejović u čestitki.

Ibrahimović: 3. januar simbol vjekovne borbe Bjelopoljaca za slobodu

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović uputio je čestitku povodom 3. januara – Dana opštine Bijelo Polje, predsjedniku opštine Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine opštine Ernadu Suljeviću, odbornicima i svim građanima Bijelog Polja, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“3. januar je simbol vjekovne borbe Bjelopoljaca za slobodu, ali i pokazatelj da samo ujedinjeni oko istinskih vrijednosti možemo stvarati bolju budućnost. Prosperitetnija budućnost Bijelog Polja i Crne Gore, siguran sam, leži upravo na tim vrijednostima – antifašizma, multietničnosti i zajedničkog pregnuća na privrednom, kulturnom i svakom drugom razvoju zajednice”. kazao je Ibrahimović.

On je istakao da bi Bijelo Polje, kao sredina koja raspolaže značajnim prirodinim, privrednim i prije svega ljudskim resursima, trebalo da bude prepoznato kao pokretač i nosilac razvoja sjevera Crne Gore i Crne Gore uopšte i “svaka Vlada koja radi u interesu države Crne Gore i njenih građana mora prepoznati te potencijale i stvarati neophodne infrastrukturne i druge uslove za njihovu punu, održivu valorizaciju”.

“U to ime još jednom vam čestitam Dan Opštine i pozivam vas da fokus vašeg djelovanja bude kreiranje bolje budućnosti za sve”, navodi se u čestitki Ibrahimovića.

Dukaj: Bijelo Polje uzor kako graditi zajednicu zasnovanu na uvažavanju i toleranciji

Ministar javne uprave Maraš Dukaj čestitao je 3. januar, Dan opštine Bijelo Polje, predsjedniku Opštine Bijelo Polje Petru Smoloviću i predsjedniku Skupštine opštine Bijelo Polje Ernadu Suljeviću.

„Veliko mi je zadovoljstvo da svim građankama i građanima Opštine Bijelo Polje, u ime Ministarstva javne uprave, kao i u svoje lično ime, uputim najsrdačnije čestitke povodom 3. januara, Dana opštine.

Bijelo Polje je jedan od najreprezentativnijih primjera međunacionalne i međureligijske sloge i zajedništva i predstavlja uzor svima kako graditi zajednicu zasnovanu na uvažavanju i toleranciji. Geografski položaj Bijelog Polja u dolini Lima predstavlja pravo bogatstvo, koje uz adekvatnu valorizaciju, posebno Bjelasice i Đalovića pećine, može postati jedan od pokretača razvoja cijelog sjevera”, kazao je ministar Dukaj.

On je istakao da Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Bijelo Polje u pravcu digitalne transformacije, a sve u cilju izgradnje brzih i kvalitetnih javnih usluga.

„Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Bijelog Polja, još jednom čestitam 3. januar", kazao je Dukaj.

Borovinić Bojović: Bijelo Polje prepoznato i po bogatom kulturnom nasljeđu i kulturno-istorijskim spomenicima

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović uputila je telegram čestitku predsjedniku Skupštine opštine Bijelo Polje Ernadu Suljeviću i predsjedniku Opštine Bijelo Polje Petru Smoloviću povodom 3. januara, Dana opštine.

„Vama lično, ostalim članovima rukovodstva, odbornicima i svim građanima Bijelog Polja najsrdačnije čestitam Dan opštine.

Bijelo Polje predstavlja regionalni centar naše države sa izraženim potencijalima za razvoj raznih grana privrede, osobito poljoprivrede i turizma, kako zimskog, tako i eko-turizma. Sa druge strane, grad u dolini Lima je pored svojih prirodnih ljepota prepoznat i po multietničkom skladu, kao i po bogatom kulturnom nasljeđu i kulturno-istorijskim spomenicima. Upravo zato vjerujem da će odgovorno rukovodstvo valorizovati sve potencijale ovog grada i trasirati put ka njegovom još bržem razvoju i napretku. 

Želim vam uspješnu predstojeću godinu i još jednom čestitam Dan opštine”, navodi Borovinić Bojović u čestitki.

Martinović: Vjerujem da ćemo zajedničkim radom učiniti da Bijelo Polje postane regionalni centar

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović čestitao je Dan opštine Bijelo Polje, predsjedniku Opštine Bijelo Polje Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine Opštine Ernadu Suljeviću i svim građankama i građanima Bijelog Polja.

„Bijelo Polje, koje je prepoznato po svojem multietničkom i multikulturalnom skladu, dalo je poseban doprinos u razvoju Crne Gore. I zato na početku 2024. godine građani i građanke Bijelog Polja treba da očekuju ostvarenje razvojnih projekata i stvaranje stabilnih finansijskih i ekonomskih pretpostavki”, kazao je Martinović.

Istakao je da će ministarstvo raditi na tome da se prirodna bogatstva Bijelog Polja sačuvaju kako bi ovaj grad postao zanimljiv turistima koji dolaze u našu zemlju.

„Vjerujem da ćemo zajedničkim radom sa lokalnom samoupravom učiniti da Bijelo Polje postane regionalni centar koji će imati svoju prepoznatljivost. Još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave”, naveo je Martinović u čestitki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 12:52