Мараш Дукај / фото: Раде Копривица
17/05/2022 u 13:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дукаj - Озан: Сарадња у изградњи модерне и ефикасне jавне управе

Озан jе поздравила активности у изградњи модерне и ефикасне jавне управе и поновила спремност за сарадњу и размjену искуства у области jавне управе и дигитализациjе

Министар jавне управе Мараш Дукаj састао се данас са амбасадорком Републике Турске, Њ.Е. Сонгул Озан, саопштено је из Министарства јавне управе. 

На састанку jе постигнута сагласност да постоjи значаjан простор за сарадњу двиjе државе и размjене наjбоље праксе ради унаприjеђења и оснаживања капацитета за спровођење дигитализациjе и рефоме jавне управе.

Како се наводи, Амбасадорка Озан jе честитала министру Дукаjу ступање на дужност и изразила задовољство приjатељским односима Црне Горе и Турске и досадашњом међудржавном сарадњом. 

Она jе поздравила активности у изградњи модерне и ефикасне jавне управе и поновила спремност за сарадњу и размjену искуства у области jавне управе и дигитализациjе, jачање капацитета и унаприjеђење ефикасности .

Министар Дукаj се захвалио на подршци Републике Турске и представио приоритете у раду овог ресора и активности у процесу дигитализациjе и реформе jавне управе и успостављања модерне и ефикасне jавне управе у Црноj Гори.

- Дигитализациjа jе jедан од приоритета не само Министарства jавне управе, него и нове, 43. Владе Црне Горе. Имаjући у виду претходна достигнућа, циљ нам jе да наставимо да унаприjеђуjемо jавну управу и успоставимо ефикасну и транспарентну jавну управе коjа jе окренута ка грађанину/грађанки. Посвећени смо томе да jавна управа буде прави сервис свих грађана Црне Горе - казао jе министар Дукаj.

Он jе истакао да су искуства Турске у области и развоjа е-Управе врло значаjна за Црну Гору на путу њеног дигиталног развоjа. Поздравио jе вишегодишњу сарадњу са Агенциjом за међународну сарадњу и координациjу ТИКА у проjектима из више области.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 10:10