Земље Квинте / - ФБ
05/09/2021 u 14:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ЕУ и земље Квинте: Појединци ће морати да одговарају за стање у Црној Гори

Амбасаде Француске, Њемачке, Италије, Уједињеног Краљевства, Сједињених Америчких Држава и Делегација Европске уније у Подгорици осудили су све облике насиља, уз нагласак да че појединци морати да одговарају за своје поступке

У заједничком саопштењу за јавност апеловали су на све грађане да одговорно доприносе очувању мира, чувању јавног реда и мира, те на полицију да искључиво користи само потребна и законита средства

Амбасаде Француске, Њемачке, Италије, Уједињеног Краљевства, Сједињених Америчких Држава и Делегација Европске уније у Подгорици осудили су све облике насиља.

У заједничком саопштењу за јавност апеловали су на све грађане да одговорно доприносе очувању мира, чувању јавног реда и мира, те на полицију да искључиво користи само потребна и законита средства.

„Појединци ће морати да одговарају за своје поступке. Приоритет у наредном периоду би требало да буде успостављање демократског, инклузивног и конструктивног политичког дијалога, укључујући све стране које су искрено опредијељене за свијетлу европску будућност ове земље чланице НАТО-а, поштујући основне слободе, посебно слободу изражавања, слободу мирног окупљања и слободу вјероисповијести. Сви који на основу ових принципа раде на помирењу друштва имаће нашу континуирану подршку“, наводи се у заједничком саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 02:52