Абазовић, Бечић / - URA
07/02/2022 u 09:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ГП УРА руши и Бечића?

Предлог за разрјешење Бечића потписало је 38 посланика опозиције, а у образложењу се наводи да Скупштина за вријеме његовог мандата није била мјесто суштинског политичког дијалога, због чега није остварила једну од основних функција – да доведе до убрзања европског пута Црне Горе

Након смјене 42. Владе Црне Горе Здравка Кривокапића, а самим тим и смјене потпредсједника владе Дритана Абазовића у Грађанском покрету УРА сматрају да је логичан слијед догађаја и смјена предсједника Скупштине Алексе Бечића, као првог човјека треће коалиције, сазнаје портал Дана из поузданих извра из Грађанског покрета УРА.

Сједница Скупштине Црне Горе на којој ће се расправљати о иницијативу за смјену предсједника парламента заказана је за данас. Предлог за разрјешење Бечића потписало је 38 посланика опозиције, а у образложењу се наводи да Скупштина за вријеме његовог мандата није била мјесто суштинског политичког дијалога, због чега није остварила једну од основних функција – да доведе до убрзања европског пута Црне Горе.

Иначе, у ГП УРА сматрају да је за покретање нових политичких процеса и несметано функционисање будуће, евентуалне мањинске владе, неопходно досадашњи политички процес рестартовати и покренути од нуле.

Из Социјалистичке народне партије (СНП) и Демократског фронта (ДФ) саопштили су да неће гласати за смјену предсједника Скупштине

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:29