Vuk Iković / - ALEKSANDAR JAREDIC
02/03/2024 u 08:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iković: Vjeruje li premijer više svojim ministrima ili stranim konsultantima?

Koja je uloga svih službenika i funkcionera u institucijama koje plaćaju građani Crne Gore ako njihov stav mora na provjeru kod stranih konslutanata, upitao je Vuk Iković, glavni koordinator Preokreta.

- Ismijava li premijer tako sistem na čijem se čelu nalazi ili samo traži odobrenje da ovaj projekat bude realizovan - istakao je Iković.

ističe da, uprkos tome što je većina institucija, od predstavnika resornih ministarstava, preko Agencije za zaštitu životne sredine, Instituta za javno zdravlje, Kancelarije zaštitnika državnih imovinsko-pravnih odnosa kao i predstavnika nevladinog sektora, glasala protiv produženja koncesije za rudnik Brskovo, premijeru to nije bilo dovoljno da bi se ovo pitanje našlo na dnevnom redu. Pozivajući se na nedostatak kompletne dokumentacije, odluka o ovom bitnom pitanju i dalje se prolongira.

- Postavlja se pitanje zašto premijer ne vjeruje stavovima ministara koje je sam postavio, već mu treba dodatno mišljenje i to iz inostranstva.

Potrebni dokazi za odustajanje od rudnika Brskovo se nalaze na premijerovom stolu, ali mu očigledno nijesu dovoljni. To znači da ne vidi prirodu kao osnovni potencijal od koje zavisi opstanak i razvoj Crne Gore. Strane investicije jesu dobrodošle, ali ne one koje bi iza sebe ostavile pustoš, nego iskljuċivo one koje bi ojačale i infrastrukturno I kadrovski Crnu Goru saopštio je Iković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:55