/ - FOTO: VLADA CG
29/02/2024 u 15:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivanović sa ministrom Češke: Crna Gora ostvaruje odlične rezultate na evropskom putu

Ministar Ivanović je kazao da je 44. Vlada u potpunosti posvećena ostvarenju ključnog vanjskopolitičkog prioriteta, članstva u EU

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se danas sa ministrom za evropske poslove Češke Republike Martinom Dvoržakom i tom priliko je konsatatovanod a naša zemlja ostvaruje odlične rezultate na evropskom putu.

Crna Gora je u kratkom roku ostvarila značajan napredak u procesu integracije u Evropsku uniju, a Češka će nastaviti da pruža punu političku i ekspertsku podršku daljem sprovođenju reformi iz evropske agende, poručeno je sa sastanka.

Ministar Ivanović je kazao da je 44. Vlada u potpunosti posvećena ostvarenju ključnog vanjskopolitičkog prioriteta, članstva u EU.

- Rezultati koje smo postigli dali su novu dinamiku pregovaračkom procesu. Imamo jasan cilj, jačamo politički dijalog i posvećeno radimo na tome da Crna Gora postane 28. članica Evropske unije“ kazao je ministar.

Zahvalio je na snažnoj, kontinuiranoj podršci Češke Crnoj Gori i politici proširenja EU.

Ministar Dvoržak je ocijenio da je Crna Gora na dobrom putu i da je napredak evidentan.

"Češka je na vašoj strani. Radite posvećeno i ostvarujete veoma dobre rezultate na evropskom putu.

Ukazavši na važnost nastavka reformi i implementacije usvojenih zakonskih rješenja, Dvoržak je kazao da Crna Gora, sa pozicije predvodnika u pregovorima, ima priliku da bude prva naredna članica Unije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:53