Nikola Janović / - NIKOLA JANOVIć,
05/07/2023 u 14:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Janović: Koalicija na vlasti ne funkcioniše, urušene vrijednosti države

Politička i ekonomska stabilnost oslonac su za dalje korake prema Evropskoj uniji ali i daljem prosperitetu Crne Gore, naveo je on

Aktuelni politički trenutak je, kao što vidimo, veoma loš i nepredvidljiv a sve što se pričalo tokom i nakon izbora poprima druge obrise, rekao je Nikola Janović, ispred Demokratske partije socijalista(DPS), za RTV Nikšić.

Janović je komentarisao  aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori, imajući u vidu činjenicu da Državna izborna komisija još nije proglasila rezultate nedavni vanrednih parlamentarnih izbora.

- Nema žurbe da se što prije uspostavi politička stabilnost, da država krene naprijed jer je vidno koje probleme imamo – pristupni pregovori ali i ocjene koje dobijamo od Evropske komisije i Evropskog parlamenta, što je alarm za sve koji su na političkoj sceni. Tome u prilog je evidentna apstinencija građana prilikom parlamentarnih izbora, koja je pokazala da su razočarani prethodnim periodom, prije svih u one koji vrše vlast. Kao razloge  vidim to što koalicija koja je na vlasti tri godine, ne može da funkcioniše između sebe, nemaju kapacitet da  razgovaraju, što je urušilo i vrijednosni sistem naše države. Još jedan od razloga je, da sve ono protiv čega su se borili poput revanšizma, korupcije i kriminala, danas prisutno na sceni, naveo je on.

Janović je dodao da smatra da su malim procentom izlaznosti tokom parlamentarnih izbora, građani kaznili političke aktere ali i poslali jasnu poruku da treba da se razgovara.

- Smatram da je to vrlo važno, da možemo svi zajedno da ovu državu guramo naprijed, mora doći do razgovora i dogovora, jer je Crnoj Gori potrebna politička stabilnost prije svega, kazao je.

Janović je istakao da je upravo politička i ekonomska stabilnost oslonac za dalje korake prema Evropskoj uniji ali i daljem prosperitetu Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 13:39