Божена Јелушић / Портал Дан
11/10/2021 u 08:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jелушић: Влада морала предложити више закона

Сматра да jе приjе доношења неких одлука jасно да мора бити урађена евалуациjа рада министарстава и владе

Реконструкциjа Владе могућа jе само на експертско-нестраначком моделу, и то jе принципиjелан став Грађанског покрета Уjедињена реформска акциjа (УРА), казала jе посланик те странке Божена Jелушић.

Она jе порталу Радио Телевизиjе Црне Горе (РТЦГ) казала да jе то jедино разумно рjешење, имаjући у виду да jе формирање владе на експертском моделу већински добило подршку црногорске jавности након изборе прошле године, али и међународне jавности.

Jелушић сматра да jе приjе доношења неких одлука jасно да мора бити урађена евалуациjа рада министарстава и владе.

"Приjе свега, евалуациjа jе потребна када jе у питању предлагање закона, мислим да jе ту могло да буде урађено много више. Уз то, и када су у питању теме из посланичких питања, коjе су врло важне, треба видjети шта jе Влада урадила да отклони уочене проблеме", указала jе Jелушић.

Она jе нагласила да посебно треба видjети колико jе Влада била транспарентна, односно, колико отворена за грађане и jавност генерално.

"На краjу, премиjер и министри и сами треба да сагледаjу све што jе урађено, да би добили коначан закључак", оциjенио jе Jелушић.

Она jе рекла да jе оцjена рада важан предуслов да би се дошло до коначне одлуке.

"Броjне привилегиjе коjе су биле пракса бившег режима морале су да буду укинуте. Нешто jе урађено, али jе могло више. Имам утисак да jе у неким областима извршна власт била у одређеноj мjери лиjена", закључила jе Jелушић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:39