/ Raško Konjević
04/07/2022 u 13:13 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konjević: Ima indicija na postojanje protivpravnih postupanja prethodnog menadžmenta Ministarstva

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane potvrdio je da su rad prethodnog menadžmenta Ministarstva odbrane pratili brojni medijski izvještaji i reakcije političkih subjekata

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane, Raško Konjević potvrdio je da su rad prethodnog menadžmenta Ministarstva odbrane pratili brojni medijski izvještaji i reakcije političkih subjekata koji su ukazivali na postojanje protivpravnih postupanja kojima se ugrožava zakonitost rada Ministarstva.

On je, odgovarajući na pitanje poslanice SDP-a Draginje Vuksanović Stanković kazao da je posebnu pažnju posvetio njenoj tvrdnji da su rad bivše ministarke odbrane, Olivere Injac, pratile i brojne optužbe o diskriminatorskom ponašanju i progonu onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, te da se u nekoliko slučajeva može steći utisak o takvom postupanju i to na način što su se koristile zakonske odredbe o bezbjednosnim smetnjama.

„To je dovodilo do prekida radnog odnosa pojedincima na, najblaže rečeno, čudan način“, istakao je Konjević, naglašavajući da je nadležna Komisija za žalbe poništila takva rješenja kao nezakonita, a da će on naložiti izradu novih procjena, budući da se uvidom u one koje su bile osnov za prekid radnog odnosa, mogao steći utisak o političkom motivu.

„Svi oni koji su iskoristili pravne ljekove a nadležni utvrde nezakonitosti u dostavljenim rješenjima, biće vraćeni na posao“, naglasio je ministar Konjević, dodajući da su u tom periodu pokrenuti pravni postupci pred nadležnim institucijama kojima se zahtijeva utvrđivanje odgovornosti rukovodnog kadra Ministarstva odbrane za donošenje odluka koje su u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Crne Gore.

„SDT je dostavilo Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta za vođenje postupka protiv bivšeg starješine organa. SDT je u nekoliko navrata tražio dokumentaciju koju je Ministarstvo redovno dostavljalo“, kazao je Konjević, zaključujući da je neophodno prepustiti nadležnim pravosudnim organima da sprovedu zakonom predviđene postupke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 07:06