/ FOTO - LAZAR RUZIC
19/11/2023 u 16:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lekić: Tehnička vlada nije trebalo da šalje delegaciju u Njujork

Pod­sje­ća da je pred­sjed­nik dr­ža­ve jed­na od tre­nut­no ma­lo­broj­nih in­sti­tu­ci­ja u pu­nom le­gi­ti­mi­te­tu

Ne­ka­da­šnji šef di­plo­ma­ti­je i am­ba­sa­dor Mi­o­drag Le­kić ocijenio je da se još ni­je de­ša­va­lo da dvije de­le­ga­ci­je idu na Ge­ne­ral­nu skup­šti­nu Uje­di­nje­nih na­ci­ja”.

"Du­go­go­di­šnju neo­d­go­vor­nu vlast na­sle­di­la je po­sto­je­ća, ko­ja po­ka­zu­je simp­to­me ozbilj­ne otu­đe­no­sti, pa su i ovi ’iz­let i pro­vod’ do Nju­jor­ka do­ka­zi to­ga. Ovaj skan­dal će ući u ana­le di­plo­ma­ti­je kao ne­slav­ni do­pri­nos te­o­ri­ji i prak­si održavanja Generalne skupštine UN", rekao je Le­ki­ć za "Politiku".

Ipak, on pod­sje­ća da je pred­sjed­nik dr­ža­ve jed­na od tre­nut­no ma­lo­broj­nih in­sti­tu­ci­ja u pu­nom le­gi­ti­mi­te­tu.

"Ona vla­da Aba­zo­vi­ća je odav­no bi­la u teh­nič­kom man­da­tu. Čak i da su pri­pre­mi­li ne­što ge­ni­jal­no za Cr­nu Go­ru, iz elementarne pri­stoj­no­sti ne bi išli u Nju­jork”, po­ru­čio je Le­ki­ća.

Podsjetimo, dvije delegacije učestvovale su na GS UN, jednu je predvodio predsjednik države Jakov Milatović, dok je drugu predvodio ondašnji premijer Dritan Abazović, kao koordinator MVP Crne Gore. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 13:38