Andrija Mandić / - FOTO: PRT SC/TVITER
22/09/2024 u 17:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mandić čestitao vikarnom episkopu dioklijskom Pajsiju

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je vikarnom episkopu dioklijskom g. Pajsiju rukopoloženje u taj čin od strane Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija.

- Ovaj veoma značajan trenutak u Vašoj službi, predstavlja ne samo priznanje Vašeg izuzetnog duhovnog i akademskog puta, već i veliki blagoslov i obavezu prema vjeri pravoslavnoj i našem narodu – naveo je u čestitki predsjednik Mandić.

Mandić dodaje da je episkop Pajsije od ranih dana njegovog odrastanja na Žabljaku, pa do završetka Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog i daljeg akademskog obrazovanja na Aristotelovom univerzitetu u Solunu i na Pravoslavnoj duhovnoj akademiji u Sankt Peterburgu, pokazao posvećenost i istinsku težnju za znanjem i duhovnim napretkom.

- Vjerujem da ćete kao vikarni episkop Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija, nastaviti da nadahnjujete i vodite narod ka duhovnoj istrajnosti i ispunjenju. Neka Vas Bog blagoslovi i podari Vam mudrost i snagu na ovom novom putu vaše službe - – zaključio je predsjednik Mandić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 17:22