Небојша Медојевић / - Небојша Медојевић
09/10/2021 u 17:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Медојевић: Ђукановић и Црна Гора више не могу заједно, сви нормални Црногорци бјеже од њега

Медојевић тврди да је Ђукановић ушао у рат против непобједивих и непоткупљивих вриједности

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић поручио је да Мило Ђукановић постаје страно тијело у друштвеном и политичком бићу Црне Горе. Како је истакао, сви нормални Црногорци бјеже од њега, јер постао смијешан и опскуран.

 - Срамота их је. Он се окружује екстремистима и криминалцима, што додатно тјера нормалне, пристојне и умјерене људе од њега. Ђукановић непогрешиво прти сопствени пут пропасти. У делиријуму опијености неконтролисаном моћи, окружен полтронима и корумпираним дворјанима помислио је да може да мијења духовни идентитет Црногораца. Вјероватно, подстакнут чињеницом да је новцем, привилегијама, запослењима, повољним кредитима и другим методама и техникама успјевао 30 година да купује своје бираче, помислио је да може и да промјени историју, духовни и вјерски идентитет Црногораца и направи неке нове Црногорце, по сопственом калупу - поручио је Медојевић.

Како је истакао,  Ђукановић је сам, ничим изазван кренуо у рат против свевременске Црне Горе.

- Против свих наших митова, на којима се и градио црногорски национални, културни и духовни идентитет. Против Цркве, гусала, црногорских јунака, битака… Изазвао је све Црногорце свих времена. Све Петровиће, Његоша, Светог Петра Цетињског, Краља Николу, Марка Миљанова, Никца од Ровина, попа Мила Јововића, Вука Мандушића, Горски Вијенац, Лучу Микрокозму, Ловћен, Чево равно, Крусе, Царев Лаз, Граховац, Скадар, Мојковац. Браћу Обилиће и Косово поље - додао је он.

Медојевић тврди да је Ђукановић ушао у рат против непобједивих и непоткупљивих вриједности.

 - Није имао шансу. Успио је да пробуди интуитивни осјећај код Црногораца да им је угрожен идентитет, част и достојанство.  И то не само њих, већ и њихових предака.  “Не, ми нијесмо то!”, одбрусила му је савремена Црна Гора - додао је он.

Навео је и да је Ђукановић покушао да ишчупа корјене Црногораца.

 - А управо су хришћанство, православље и Црква најдубљи корјени нашег идентитета. Ма колико се трудио и колико упирао, постајао је све одвратнији и огавнији. Водити политику увреда, пријетњи и ниподаштавања 80% православних Црногораца и Срба и очекивати побједу је сулудо. Вријеђа црквене обреде и производи неподношљив осјећај гађења и одвратности. Непристојна, осиона, погубљена и непријатна индивидуа - сматра он.

Према ријечима Медојевића, Ђукановић је постао терет свима, а највише самом себи.

 - Некад силни господар и диктатор сада неконтролисани екстремиста који може да буде опасан по мир и стабилност земље. Губитак подршке његовој сулудој политици код њега може изазвати нагон ка насиљу и тероризму. Има све мање, али све више екстремних присталица. Он је политички готов, али још може изазвати несрећу и сукобе у Црној Гори.  Политичка и друштвена елита мора бити спремна на Црну Гору послије Ђукановића. Он и Црна Гора више не могу заједно. Вријеме је за растанак - поручио је он.

Како је истакао, вријеме је да Црна Гора продише пуним плућима и да се уједини око провјерених позитивних вриједности које ће спојити нашу прошлост и традицију са изазовима и шансама које доноси вријеме пред нама.

 - Све оно што нас дијели, кочи, сукобљава и спречава да напредујемо треба одбацити и оставити Ђукановићу и његовој несрећној ери - додаје он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:17