Medojević i Radulović / - FOTO: SKRINšOT
24/05/2023 u 12:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević: Ukinuti Agenciju za nacionalnu bezbjednost

On i poslanik Branko Radulović predstavili su izborni program partije, te naglasili da imaju dva najvažnija koraka, borba protiv organizovanog kriminalama i korupcije i borba protiv siromaštva

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, predstavljajući izborni program, rekao je da treba ukinuti ukinuti Agenciju za nacionalnu bezbjednost (ANB) i osnovati specijalnu Agenciju za istrage,

On i poslanik Branko Radulović predstavili su izborni program partije, te naglasili da imaju dva najvažnija koraka, a to su da se riješi organizovani kriminal i korupciju i siromaštvo.

- Mi ništa nismo mijenjali što se našeg programskog dijela tiče, na građanima je da prihvate ovaj reformski program. Ovdje je set reforma koje treba da dovedu do zaustavljanja negativnih trendova koji prijete da zaustave Crnu Goru- istakao je Medojević.

Naveo je da su spremni, a da im je potrebna podrška građana.

- Mi možemo da se izborimo i sa najtežim problemima. Crna Gora je u poslednih 30 godina propustila mnoge prilike za reforme. Umjesto da se krene sa demontažom poretka, Crna Gora je ušla u zonu kriminala, šverca i kriminalizacije države. Mi smo sad tu gdje jesmo, imamo to da je državna struktura povezana sa kriminalom i mafijom - naglasio je Medojević.

On je najavio korjenite političke promjene,  i otvaranje tajnih dosijea, kao i  opšti reizbor sudija i tuzilaca. Naveo je i da će u novoj vladi insistirati na donošenju Zakona o nacionalizaciji privatnih firmi.

- Plan je da se formira i Institut veting procesa u policiji i pravosudnim organima, formira specijalni sud za organizovani kriminal, da Bemax i Prva banka da budu nacionalizovani, odnosno,da postanu državne kompanije dok se ne sprovedu pravni postupci - istakao je on.

Medojević je dodao da će i narkokartele proglasiti terorističkim organizacijama.

- Ovo je samo jedan set mjera kako će se od Crne Gore napraviti demokratska država i kako ćemo se boriti protiv mafije - dodao j eon.

Funkcioner PzP Branko Radulović je naglasio da garantuju prosječnu platu iznad 1.000 i penzije iznad 700 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:34