/ Небојша Медојевић Фото: Иван Петровић Ипе
08/04/2022 u 10:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: За интензивирање шверца одговорни Кривокапић и Абазовић

ДПС није политичка организација, већ политичко крило мафије. Свака коалиција са њима који се налазе под међународним истрагама за најтежа кривична дјела је пакт са ђаволом, поручује Медојевић

И поред интензивираног међународног притиска, посебно од стране САД и Велике Британије, и сарадње и помоћи партнерских служби, црногорски шверцери кокаина и цигарета су интезивирали своје активности у периоду владавине Кривокапића и Абазовића, самтра Небојша Медојевић лидер ПзП.

-Поред објективне политичке одговорности, мора се констатовати и јасан недостатак политичке воље да се у Црној Гори покрену поступци против шефова ових криминалних организација. И поред чињенице да је ЕУРОПОЛ доставио нашој полицији и СДТ, преко 2 билиона порука које су шефови и чланови ових криминалних организација размјенили преко апликације СКY, нико од тих мафијаша није ухапшен нити оптужен. Та чињеница отвара основану сумњу да су Кривокапић и Абазовић намјерно пропуштали да предузму неопходне активности и реформе које би довеле до стварања политичких, па онда и институционалних, претпоставки за процесуирање одговорних за овај тешки криминал- наводи Медојевић.

Додаје:"Напротив, основано сумњам да су активности Кривокапића и Абазовића биле мотивисане конкретном материјалном користи или уцјенама од стране мафије. А највјероватније и једно и друго".

-Страх од мафије и незајажљива љубав према новцу од Кривокапића и Абазовића су направили саучеснике ових транснационалних криминалних организација и они су својим нечињењем, у суштини обезбјеђивали логистику и повољно системско окружење за интензивирање шверца. Суочени са недостатком политичке воље, знања, храбрости Кривокапића и Абазовића да искористе међународну подршку и информације и материјалне доказе које су добијали од партнерских служби, међународни фактор је преко својих медија да пласира доказе против високо позиционираних чланове криминалних организација у институцијама власти. Прва на реду је Весна Меденица која је скоро 20 година била прва личност црногорског тужилаштва и правосуђа, за коју су објављени докази о њеној директној умјешаности у шверц кокаина, цигарета, пружања помоћи опасним криминалцима и ко зна још којим најтежим кривичним дјелима- поручује Медојевић.

За очекивати је, како каже,  да се објављивање доказа о умјешаности великог броја високих функционера АНБ, полиције, тужилаштва, судова, Владе, ДПС и сателитских странака појави у доказима добијеним од ЕУРОПОЛА. 

-Медијски и политички притисци који ће долазити са стране, и ћутање и блокада политичких процеса поваћаће тензије и нестабилност у земљи. Коалиција Абазовића и Јоковића са мафијом и формирање кокаинске и дуванске Владе само ће додатно погоршати ситуацију, и државна мафија коју је формирао ДПС ће преко своје Владе наставити да блокира неопходне реформе и привођење правди ових опасних криминалаца. Позивам још једном Абазовића да врати мандат који му је противуставно и нелегитимно дао управо дон црногорске мафије и да тако отвори уставну могућност за формирање техничке Владе за припрему избора, на коју нарко мафија и дуванска мафија неће имати утицај- казао је лидер ПзП.

Додаје:"ДПС није политичка организација, већ политичко крило мафије. Свака коалиција са њима који се налазе под међународним истрагама за најтежа кривична дјела је пакт са ђаволом и супротна је интересима народа и државе".

-За ослобађање Црне Горе од смртоносног загрљаја мафије Ђукановића неопходна је најшира могућа коалиција свих антимафијашких структура друштва-партија, синдиката, вјерских организација, синдиката, привредника, слободних интелектуалаца. А прије свега сназна Влада са изборним легитимитетом, која ће уз подршку међународних партнера спровести брже и ефиласне реформе и створити политичке и и институционалне предуслове за дјеловање државних органа. Са полицијом, тужилаштвом, АНБ, судовима у којима и даље кључне позиције заузимају босови и војници мафије, Црна Гора нема никакву шансу да побједи у тој тешкој и опасној борби-закључује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:59