Milatović sa predstavnicima Ujedinjene / - PRINTSCREEN
09/08/2023 u 13:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danilović: Podrška Spajiću, glasanje za vladu zavisiće od njenog sastava

Nama ne smetaju političke partije koje su trenutno najagilnije, bile to partije manjinskih naroda... Jedino nijesmo zainteresovani za saradnju sa listom koju je predvodio DPS, naveo je lider Ujedinjene Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović završio je konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa predstavnicima Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem, Vladimirom Dobričaninom i Danilom Jokićem, prenosi portal RTCG.

Danilović je nakon konsultacija saopštio da lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ima njihovu podršku, ali da će glasanje za vladu zavisiti od mnogih drugih pitanja, uključujući njenog sastava, politke... On je istakao da bi voljeli da daju podršku vladi, te da se nadaju da će je podržati najmanje 49 poslanika.

- Nadamo se da neće biti tijesna većina, već da će se napraviti vlada koju će podržavati najmanje 49 poslanika. To bi ubrzalo stvari u donošenju odluka. Ako se neko bude iživljavao sa zahtjevima, to ne znači da ćemo to gledati skrštenih ruku. Ako nema voljnih, da vidimo šta ćemo dalje, rekao je Danilović.

Na pitanje koga bi voljeli u vladi, kazao je da je to pitanje za mandatara.

- Nama ne smetaju političke partije koje su trenutno najagilnije, bile to partije manjinskih naroda... Jedino nijesmo zainteresovani za saradnju sa listom koju je predvodio DPS, svi ostali koji žele da se usklade sa političkom voljom većine, za nas su dobrodošli, poručio je Danilović.

Sasatank sa predstavnicima Albanske alternative i Demokratskog saveza Albanaca zakazan je za 14 sati. 

Milatović je, u ponedjeljak razgovarao sa predstavnicima Albanske alijanse predvođenim Gencijem Nimanbeguom, zatim sa predstavnicima Demokratske Unije Albanaca i njihovim čelnikom Mehmedom Zenkom

Zenka je saopštio da je za njih prihvatljivo da mandatar pripadne Pokretu ‘Evropa sad‘ i poručio da Crnoj Gori treba stabilna i odlučna vlada, sa kadrom koji je spreman da se suočava sa problemima. Nimanbegu je ocijenio da Spajić treba da bude mandatar, jer pripada političkom subjektu koji je osvojio najviše glasova na izborima 11. juna.

Takođe se sastao i sa predstavnicima CIVIS-a na čelu sa Srđanom Pavićevićem koji je dao podršku lideru Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću da bude mandatar za sastav nove vlade. Pavićević je naveo da samo podrška od 49 poslanika garantuje stabilnost budućoj vladi.

Milatović je ranije konsultacije obavio i sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, Demokratske partije socijalista, Demokratske Crne Gore, Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije. Imao je sastanke i sa predstavnicima Bošnjačke stranke, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokrata i Hrvatske građanske inicijative, kao i liste Socijalističke narodne partije i Demosa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 15:56