Kongres Mladih Evrope / - EVROPA SAD
02/12/2023 u 20:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mladi Evrope sad: Dogovor oko popisa demokratsko dostignuće

Izrazili su nadu i da će pojedini politički lideri, bez obzira na zanemarljivost njihove snage u parlamentu, posustati u širenju teorija zavjere

Mladi Evrope pozdravljaju postignuti široki konsenzus oko uslova održavanja popisa stanovništva.

- Cijenimo da saglasje vlasti i opozicije oko ovog pitanja predstavlja demokratsko dostignuće i uvod u stabilizaciju političkih prilika. Obećavajuća je činjenica da je, za svega mjesec dana mandata, Vlada uspostavila dijalog sa opozicionim subjektima i obezbijedila legitimet i povjerenje u proces popisa koji su prethodne Vlade odlagale dvije godine. U tom kontekstu postoji opravdan optimizam da će se ubrzo doći do rješenja za preostala imenovanja u pravosuđu koja bi zavrijedila podršku kvalifikovane većine, što je ključno za crnogorski put ka EU- navodi se u saopštenju Mladih PES-a.

Izrazili su nadu i da će pojedini politički lideri, bez obzira na zanemarljivost njihove snage u parlamentu, posustati u širenju teorija zavjere u njihovim, kako su istakli, sujetom inspirisanim medijskim nastupima i biti konstruktivni i bavljenja politikom dostojni opozicionari.

-Očekujemo odgovornost svih društvenih aktera da se odupru politizaciji i zloupotrebi identitetskih pitanja u kontekstu izjašnjavanja na predstojećem popisu čime bi dodatno doprinjeli društvenoj koheziji- zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:01