/ - Ана Новаковић Ђуровић
28/10/2021 u 10:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Новаковић Ђуровић: Закон о поријеку имовине механизам у борби против корупције и криминала

А његовом адекватном примјеном грађанима би требало након више деценија да буде откривена формула, сматра она

Ана Новаковић Ђуровић, политичка директорка УРА, саопштила је да закон о поријеку имовине снажан механизам у борби против корупције и организованог криминала.

- А његовом адекватном примјеном грађанима би требало након више деценија да буде откривена формула - како се од званично скромних или никаквих примања може водити  луксузан живот. Ово је закон који се тиче свих нас, и који ће помоћи да оно што уочавамо у нашој свакодневици коначно буде истражено и појашњено. Истовремено, ово је прилика да сви они  који су на законит начин стекли своју имовину то и покажу, и скину са себе притисак јавности и неоправдане осуде- сматра она.

Изузетно је важно, како је навела, да се у јавну расправу о нацрту овог Закона укључе сви актери друштва: невладине организације, академска заједница, медији, адвокати, сви заинтересовани грађани/ке са својим предлозима, како би добили што квалитетнији пропис који ће моћи на ефикасан начин  да се примијени у пракси.

- УРА се снажно залаже за доношење овог закона, који нас враћа у исправан колосјек наших реформи и окреће суштинским питањима, важним свим грађанима, а не идентитетским и вјерским, која нас поларизују и оптерећују. Вјерујемо да су сви политички субјекти  у власти и опозицији свјесни значаја овог прописа, да ће предлозима допринијети његовом што бољем квалитету  и да ће га на крају сви подржати у Скупштини- навела је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:05