/ foto: srđa boljević
18/09/2023 u 21:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

PES Bar: Ćinćur da podrži Spajića

U saopštenju se navodi da je na večeras održanoj sjednici OO PES Bar razmatrana aktuelna politička situacija, uz poseban fokus na proces formiranja 44. Vlade Crne Gore

Opštinski odbor (OO) Pokreta Evropa sad (PES) Bar potvrdio je nedvosmislenu podršku mandataru i predsjedniku PES Milojku Spajiću u nastojanjima da što prije sastavi vladu, saopšteno je večeras iz OO PES Bar.

U saopštenju se navodi da je na večeras održanoj sjednici OO PES Bar razmatrana aktuelna politička situacija, uz poseban fokus na proces formiranja 44. Vlade Crne Gore.

Iz OO PES Bar su kazali da članovi tog OO sugerišu poslanici Radinki Ćinćur da poštuje odluku Glavnog odbora PES, na šta je kako se dodaje obavezuje Statut, te da podrži Spajića.

- U otvorenoj i argumentovanoj diskusiji odbor je potvrdio nedvosmislenu podršku mandataru Spajiću u nastojanjima da što prije sastavi vladu koja će sprovesti neophodne socio-ekonomske reforme, ubrzati proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i preduzeti konkretne korake ka unapređivanju vladavine prava. Osim toga, članovi odbora sugerišu uvaženoj poslanici Ćinćur da poštuje odluku Glavnog odbora Pokreta, na šta je obavezuje Statut, i podrži mandatara Spajića. U slučaju da poslanica Ćinćur nije u mogućnosti da uvaži stavove kako Glavnog tako i Opštinskog odbora, pozivamo je da vrati mandat i omogući nesmetano formiranje proevropske i demokratske vlade- piše u saopštenju OO PES Bar.

Spajić je 15. septembra u Baru trebalo da održi sastanak sa stranačkim kolegama iz PES ali je prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" skup otkazan nakon što mu je iz Uprave policije to sugerisano "jer su postojale naznake da će se ispred sjedišta te stranke okupiti više osoba među kojma i bezbjednosno interesantna lica".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

21. jul 2024 07:05