Протест подржали министи (Фото портал Дан) / - Протест подржали министи (Фото портал Дан)
23/01/2022 u 17:06 h
Ivona Drobwak, Željka Bojanić, Milovan Novović,Ivona Drobwak, Željka Bojanić, Milovan Novović,
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО/ФОТО) Протести против смјене Владе - Братић: Ако се изборна воља изигра онда је најпоштеније вратити мандат народу

Министар Милојко Спајић је поручио да "ово није политички скуп и да је вријеме да народ говори"

И ноћас се одржавају протести против иницијативе за смјену Владе. 

Подгорица

У Подгорици је на улицама присутна група грађана. Међу присутнима је министарка Весна Братић, министар Милојко Спајић и Јаков Милатовић и министар Ратко Митровић.

Мањинска влада је неприхватљиво рјешење за излазак из политичке кризе, поручено је са протеста. Са скупа, који је почео у 17 сати испред зграде владе у Подгорици, поручено је и да иза протеста не стоји ниједна политичка странка, али да су добродошли сви који су против Демократске партије социјалиста (ДПС).

image
- Министар Милатовић

Министар Милојко Спајић је поручио:" Ово није политички скуп и ми нећемо говорити. Сада је вријеме да народ говори. Избори су једино поштено и уставно рјешење. Ко ће да спроводи програм Европа сад?".

-Ми треба да смо постојани, да се боримо полако и сталожено. На тај начин ћемо побиједити. Требало је сачекати да се Демократска партија социјалиста (ДПС) потпуно побиједи. Ово је најгори могући покушај да се спаси ДПС. Што је битније, ово је покушај који им неће успјети-нагласио је Спајић.

image

Министар Милојко Спајић

- Министар Милојко Спајић

-Желим да се изборна воља сачува и да наставимо да радимо свој посао.Међународна заједница не стоји иза мањинске владе. Треба демистификовати то да иза мањинске владе стоји међународна заједница. Иза мањинске владе стоји превара воље бирача од 30. августа- рекао је Милатовић.

image

Министри долазе на протест

- Министри долазе на протест

Министар екологије, просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић је казао да присуствује скупу јер не подржава политичку корупцију. Он је додао да протесту не присуствује министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић, која је раније најавила своје присуство.

-Дошла сам да подржим грађане који се осјећајy изданим и превареним. Овдје нисмо xбог фотеља. 30.8. Је лоповски режим оборен. У том тренутку су смогли смсге да ЦГ крене правим путем слоге и љубави. Ако се изборна воља изигра и ако се пожели да се прави коалиција са ДПС-ом онда је најпошстеније да се врати мандат народу- казала је министарка Весна Братић.

-Ми бранимо народну вољу од 30. августа. Очекујемо подршку свих народних посланика који су против ДПС-а и нјихових сателита- казала је једна грађанка која присуствује вечерашњем протесту.

Дејо Крушчић, jедан од грађана коjи подржаваjу портест, рекао jе да се на протестима брани изборна воља грађана, исказана 30. августа 2020. године.

-Нећемо дозволити да ико насилно промијени изборну вољу народа. Немамо никаквог личног интереса, не бранимо ничије фотеље, јер нас занима већинска народна воља-поручио је он и додао да "окупљање грађана није политичког карактера, као и да већина окупљених нема везе са политиком".

-Свако је добродошао, политичари и грађани Црне Горе, али молимо политичаре да буду уз задњим редовима, а да у први пусте народ- рекао је Крушчић.

Жељко Бугарин поручио је да народ жели промјене, а не, како је додао, да се ДПС врати. Према његовим ријечима "иза протеста не стоји ниједна странка.

- Али позивамо све који су против ДПС-а да се придруже- саопштио је је на Бугарин.

image

Фото: Беране

- Фото: Беране

Слободан Чуровић је казао да појединци на политичкој сцени морају да се уразуме.

-Ми смо своје рекли на изборима и побиједили, другачије не смије бити-рекао је Чуровић.

image
- Фото: Портал Дан (Подгорица)

Министри су наставили протестну шетњу са грађанима.

Бијело Поље

Нека буде борба непрестана, нека буде шти бити не може

И вечерас је на градском бјелопољском тргу исказан протест против најаве формирања мањинске Владе. Марко Љујић, предсједник општинског одбора Демокарата и одборник ове партије у локалном парламенту обратио се грађанима и саопштио да се изражава протест против прекрајања изборне воље грађана.

-Нашом упорношћу, енергијом и слогом, сигуран сам сачуваћемо изборну побједу коју смо муком извојевали 30. августа 2020. године, против криминалног режима и структура мафијашке власти ДПС. Ово је бунт против крађе и издаје. Што се тиче нас Демократа дали смо ријеч и обећали грађанима да ћемо ту изборну побједу чувати. И да нећемо ни за милиметар одступити и никада док год постојимо нећемо правити формалне или неформалне  већинске и мањинске договоре са ДПС.

image

Фото: М.Н.

- Фото: М.Н.

Поменуо је Љујић два става Дритана Абазовића и људи из УРЕ, који се чују последњих дана и мјесеци.

-То су да је евроспки пут Црне Горе у овом тренутку затворен, а други да је  мало тога урађено на демонтажи ДПС. Након тих тврдњи Абазовићева ,,авангардна'' политика смислила невјероватан план, који се огледа  у томе да заједно са Петром Ивановићем и Бранимиром Гвозденовићем, лицем и наличјем прошлог режима одблокира европски пут а да уз мањинску подршку  ДПС смијени и развласти ДПС. Заиста генијално да генијалније не може бити. Он на тај начин брутално вријеђа интелигенцију слободних грађана Црне Горе.

image

Фото: М.Н.

- Фото: М.Н.

Он је поздрављен од присустних, казао да грађани хоће договор, дијалог и концензус око стратешких ствари битних за државу.

-Под условом да са ДПС нема никаквог договора. Уколико то није изводљиво у оквиру садашње парламентарне већине, онда је часно, поштено и морално вратити мандат грађанима и ићи на пријевремене парламентарне избори. И у том случају јасно да се УРА одреди према грађанима, и каже им да су спремни да ће формирати договоре са ДПС.

Љујић је завршио обраћање ријечима Владике Рада-Нека буде борба непрестана, нека буде шти бити не може.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:37