MILOJKO SPAJIĆ I JAKOV MILATOVIĆ / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
22/02/2024 u 13:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Počele konsultacije o vanskoj politici: Izbor ambasadora mora biti kvalitetan i profesionalan proces

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, nastavak razgovora i donošenje odluka na ovu temu uslijediće u daljoj proceduri, a nakon detaljnog upoznavanja predsjednika sa izloženim predlozima

Izbor ambasadora mora biti kvalitetan i profesionalan proces, a cilj je Vlade i Predsjednika države da personalna rješenja budu ona koja će kvalitetno zastupati interese Crne Gore u drugim zemljama”, zaključak je konsultacija  o vanjskoj politici koje su danas održali predsjednik države Jakov Milatović, premijer Milojko Spajić i ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

image

SA SASTANKA

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, nastavak razgovora i donošenje odluka na ovu temu uslijediće u daljoj proceduri, a nakon detaljnog upoznavanja predsjednika sa izloženim predlozima.

Podsjećaju da su konsultacije predsjednika sa predstavnicima Vlade od vitalnog značaja za vanjsku politiku Crne Gore, posebno imajući u vidu da je potrebno dodatno ubrzati proces EU integracija, učvrstiti poziciju u NATO savezu i intenzivirati regionalnu saradnju.

image

SA SASTANKA

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

Takođe, kako se navodi, jedna od tema današnjih konsultacija bila je koordinacija institucija u narednom periodu kada su u pitanju vanjski ciljevi i međunarodni događaji.

image

JAKOV MILATOVIĆ

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

- Na sastanku je zaduženo Ministarstvo vanjskih poslova da pripremi informaciju o kandidaturi Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 2026. i 2027. godine - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:11