/ - PHOTO BY CHRISTIAN LUE ON UNSPLASH
25/11/2021 u 15:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповски: Политички актери да се окупе око питања европске интеграције

Како је саопштено из Владе, Поповски је оцијенио да треба искористити тај амбијент подршке држава чланица за убрзање процеса приступања

Сви актери у Црној Гори, нарочито политички актери у Скупштини, треба да се окупе око питања европске интеграције, поручио је генерални директор Директората за сусједску политику и проширење у Европској комисији (ЕК), Маћеј Поповски, јавља МИНА.

Он је, током разговора са главном преговарачицом Зорком Кордић, поручио да је атмосфера на посљедњој Међувладиној конференцији између Црне Горе и Европске уније (ЕУ) била изузетно позитивна.

Како је саопштено из Владе, Поповски је оцијенио да треба искористити тај амбијент подршке држава чланица за убрзање процеса приступања.

-Поповски је поручио да је, за државе чланице, нарочито важна пуна усклађеност Црне Горе са Заједничком вањском и безбједносном политиком Уније- каже се у саопштењу.

Он је навео да је, на предстојећој Међувладиној конференцији, важно указати на снажну посвећеност Црне Горе владавини права, кроз јасну визију мапе пута за испуњење привремених мјерила.

Како су казали из Владе, на састанку је оцијењено да Црна Гора конкретним резултатима показује да је њено мјесто у ЕУ.

Кордић је поручила да је позиција Црне Горе јасна с аспекта стратешке оријентације и усклађивања са вањском и безбједносном политиком ЕУ, али и у погледу одлучности Владе да што прије испуни препоруке из овогодишњег Извјештаја ЕК.

Она је подсјетила да Влада заокружује Акциони план адресирања кључних препорука ЕК за период до краја јуна наредне године.

То је, како је казала Кордић, показатељ јасне политичке визије и вољу за мјерљивим учинцима у процесу преговора са ЕУ

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 12:18