Небојша Медојевић / - Фото: Фејсбук
22/08/2021 u 13:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ПзП: Жугић не сумња у стручност Медоjевића, али се позива на формалне услове

Док се Криви и Мицкеj баве оснивањем своjе странке, због забрињаваjућих индикатора пословања Прве банке угрожени су депозити државе, државних установа, фондова, предузећа коjи могу пропасти уласком у стечаj Прве банке, наводе из ПзП-а

Ни Гувернер ЦБЦГ Радоjе Жугић не сумња у стручност Небојше Медоjевића, али се позива на формалне услове. Ти формални услови ниjесу важили када су именовани Радмила Воjводић, Сито Ракочевић и Вук Раjковић за чланове Борда Прве банке, или када jе именована вицегувернерка Калезић и Радовић, саопштили су из Покрета за промјене.

– Очигледно jе да Гувернер ЦБЦГ jедноставно мора да испуни наређење правог и jединог Гувернера Централне Банке и власника Прве банке Аца Ђукановића, коjи би приjе бомбу бацио на банку него да допусти да Небоjша Медоjевић прегледа пословне књиге Прве банке. Посебно онаj дио о дислокациjи тоскичне активе (ненаплативих кредита) и отписе кредита – наводе из ПзП-а.

Док се Криви и Мицкеj баве оснивањем своjе странке, због забрињаваjућих индикатора пословања Прве банке угрожени су депозити државе, државних установа, фондова, предузећа коjи могу пропасти уласком у стечаj Прве банке, додали су из Покрета.

Изгледа да се jедино ново руководство ЕПЦГ и ДФ брину о државноj имовини и интересима. Осталима из бивше и нове Владе наjважниjи су интереси прве и друге фамилиjе, закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:39