/ - Радуловић- Селаковић
03/12/2021 u 12:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић-Селаковић: Односи ЦГ и Србије утемељени на реалним интересима, економској и политичкој упућености једних на друге

Министри Радуловић и Селаковић договорили су наставак контаката и даљу комуникацију о свим питањима од значаја за Црну Гору и Србију

Министарски састанак ОЕБС-а који се одржава у Стокхолму био је прилика за сусрет министара вањских послова Црне Горе и Републике Србије. Шефови дипломатија Ђорђе Радуловић и Никола Селаковић казали су да је међусобно повјерење и поштовање двије независне државе основа за развој даљих односа и да су оне упућене једна на другу због реалних интереса, економије, али и свега онога суштинског што представља дио свакодневнице и живота наших грађана.

Истакавши да су добросусједски односи такође вањскополитички приоритет и једнако важни Црној Гори као и пут ка европској породици, министар Радуловић је нагласио значај сусрета са колегом Селаковићем за развијање и јачање билатералних односа, посебно имајући у виду заједнички циљ европске интеграције.

На линији подршке коју Црна Гора у континуитету истиче, он је изразио наду у даљи напредак свих држава Западног Балкана у остваривању циљева из њихове ЕУ агенде, исказавши дубоко увјерење да наш регион географски и вриједносно припада Европи, али и да представља дио мозаика који недостаје Унији.

Министар Радуловић је упознао саговорника с економском ситуацијом у Црној Гори, као и напорима Владе да привуче стране инвестиције, развије и даље диверсификује економију будући да је ЦОВИД пандемија указала на све слабости система који су засновани искључиво на туризму.

Разговарајући о изазовима са којима се наша друштва суочавају током здравствене кризе, шеф црногорске дипломатије нагласио је да Црна Гора веома цијени донацију Републике Србије у тренутку када су нам вакцине биле пријеко потребне.

Министри Радуловић и Селаковић договорили су наставак контаката и даљу комуникацију о свим питањима од значаја за Црну Гору и Србију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:32