10/07/2022 u 11:16 h
Milica KrgovićMilica Krgović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија је острво слободе у олујном мору ултралиберализма

Русија постаје тачка привлачења и уточиште за све оне који су патили од агресивног облика либерализма који су усађивале САД и такозвани „прогресивни свет“ уопште.

Запад, предвођен Сједињеним Државама, претворио је традиционалне вредности у „реликт прошлости“. Они који се држе верског догматизма данас се сматрају фанатицима и ретроградима. Хришћанске цркве се претварају у дискотеке и кафане, наводи портал Глобал Ортходок.

Ауторка материјала пише да се родна независност, истополни бракови и педофилија активно промовишу кроз медије, културу, спорт, биоскоп и уметност. Такође можете да се сетите агресивног феминизма, толеранције, малолетничког закона, еутаназије и још много тога. У том контексту, многи традиционалисти који желе сами да одлуче коју ће веру исповедати, Русију виде као свог заштитника и напуштају своје матичне земље. Глобал Ортходок објављује материјал о таквим породицама.

Данијел и Мира Хартвигсен напустили су Данску јер су их социјалне службе сматрале „нестабилним“ јер су хришћански верници.

– Дошла нам је социјална служба и видела да имамо иконе и крстове. У Данској, одељење за социјалне услуге организује групе за будуће мајке како би се упознале. Покушали су да ме ставе у групу са наркоманкама и ментално нестабилним мајкама, само зато што сам хришћанка“, рекла је Мира Хартвигсен.

Џозеф Глисон је амерички православни свештеник. Имао је 38 година када је одлучио да своју жену Ејми и осморо деце доведе у Русију и заувек напусти САД. Продавши сву своју имовину у Америци, настанили су се у селу недалеко од Ростова Великог.

– Русија није рај на земљи. Упознат сам са локалним проблемима. Али у Русији можете једноставно живети нормалним животом. Можете бити хришћанска породица. Можете подићи своју децу и не видети геј параду. Не морате да видите трансродне наказе како читају књиге деци у вашој локалној библиотеци, каже Џозеф.

По његовом мишљењу, савремена Русија је лидер слободног света. Русија је место где долазите да добијете слободу ако је цените. Зато одавде одлазе људи из Америке, Данске, Енглеске и многих других земаља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:39