Sastanak Miodraga Lekića sa Osvaldom Marsikom / - IGOR SLJIVANCANIN
12/10/2022 u 19:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sastanak Lekića sa ambasadorom Argentine u Crnoj Gori

Pored dobrih političkih odnosa Crne Gore i Argentine, sa zadovoljstvom je konstatovano postojanje crnogorske dijaspore čije prisustvo u Argentini datira u daljoj i bližoj prošlosti

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić održao je danas sastanak sa ambasadorom Republike Argentine u Crnoj Gori Nj.E. Osvaldom Marsikom.

- Tokom sastanka bilo je riječi o bilateralnoj saradnji dvije zemlje kao i o multilateralnim izazovima, kada je iskazan visok stepen saglasnosti o mnogim pitanjima. Pored dobrih političkih odnosa Crne Gore i Argentine, sa zadovoljstvom je konstatovano postojanje crnogorske dijaspore čije prisustvo u Argentini datira u daljoj i bližoj prošlosti. Dio razgovora bio je posvećen i aktuelnim međunarodnim odnosima, posebno u dijelu rata u Ukrajini sa svim posljedicama na aktere tog konflikta, kao i na ukupni međunarodni sistem - navodi se u saopštenju.

Predsjednik Odbora Lekić istakao je da se svakim danom uočava potreba za diplomatskim inicijativama povodom ratnog konflikta u Ukrajini, koji bi vodio pravednom rješenju i zaustavljanju patnji ukrajinskog naroda izazvanim ruskom vojnom invazijom.

Ambasador Marsiko je naglasio da je crnogorska dijaspora u Argentini dobro i kvalitetno integrisana, navodeći primjere uspješnih javnih ličnosti, prisutnih i na političkom planu, koji su porijeklom iz Crne Gore. Takođe,  ambasador je izrazio interesovanje za aktuelne političke procese na unutrašnjem planu Crne Gore.

Sagovornici su se osvrnuli i na procese u regionu Zapadnog Balkana, zajednički konstatujući da je stabilnost regiona u interesu kako Evropske unije, tako i zapadnobalkanskih zemalja. Dogovoren je nastavak i inteziviranje diplomatskih susreta predstavnika crnogorske i  argentinske države  u interesu dvije zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:55