Шћекић / Фото: Иван Петровић Ипе
24/05/2022 u 19:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шћекић: Из медија сам сазнао за повлачење Закона о попису, али нисам забринут

Свакако ћемо имати разговор на сједници Владе већ у четвртак и добићемо пуну информацију, казао министар

Министар здравља Драгослав Шћекић је, гостујући у емисији "Пресс плус са Рајком Раичевић" на Адриа телевизији, казао да ће Социјалистичка народна партија (СНП) остати у Влади и поред чињенице да је она данас повукла из скупштинске процедуре Предлог закона о попису становништва.

Дамјановић: Предлог закона о попису повукли смо из техничких разлога

Шћекић тврди да је за ту информацију сазнао из медија због раније преузетних обавеза. 

Влада повукла из скупштинске процедуре Предлог закона о попису

Како је навео, око тога није забринут.

Подсјећамо, један од услова за улазак СНП-а у Владу је, између осталих, и тај предлог закона.

- Прије свега, није било гласања у том правцу. Што се тиче самог пописа, сви ми, који смо водили разговоре приликом формирања 43. Владе о принципима и условима, да би се могло ући у овај процес, а једна од кључних тачака уз Темељни уговор, уз борбу против организованог криминала и корупције, уз све оне потребе које смо ми, конкретно СНП, захтијевали, јесте био и попис становништва- истакао је Шћекић.

Додао је да су сагласни о томе да се закон не треба предложити Скупштини док не прође све законске оквире, односно процедуре, почев од јавне расправе.

- Јавна расправа траје 15 до мјесец дана. Према томе, све то може да се стигне. Али је много битније да неки посао буде одрађен квалитетно и одговорно. Морам рећи да је, вјероватно, у консултацији генералног секретаријата Владе и Скупштине дошло до повлачења, али свакако да ћемо имати разговор на сједници Владе већ у четвртак и добићемо пуну информацију- нагласио је министар .

Kаже да због већ заказаних обавеза и посјете Kлиничком центру није имао прилику да чује за то, осим успут - из медија и кроз питања новинара.

- Није ли Вам то мало чудно? - Опет кажем, ако је везано за оно што смо разговарали - није ми чудно- наводи Шћекић.

Министар здравља се осврнуо на рад Монтефарма и консататовао да је та фирма принудно доведена до предстечајног стања, у корист друге, приватне фирме.

Kазао је да је том приликом, свјесно, здравствени систем усмјерен на једну здравствену установу.

- Ако кажемо да је у систему снабдијевања љековима здравственог система преко 60 милиона једна веледрогерија, могу слободно рећи, Глосариј, онда можемо рећи како је то могло да се деси да баш једна фирма у проценту од 80 или 100 милиона зависи, из године у годину, за по 20 милиона се отприлике повећавала издвајања за љекове, онда можемо рећи: како је могло до тога да дође, а да имамо своју државну веледрогерију односно, била некада, више није јер сада набавља углавном преко посредника, а тај посредник је ова веледрогерија коју сам поменуо. Према томе, Монтефарм је некада то радио. А сада је преузео Глосариј- закључио је Шћекић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:18