Ilustracija / - PES
12/03/2024 u 19:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sedam od osam odbornika danilogradskog PES-a neće izaći iz partije

Odbornici danilogradskog Pokreta Evropa sad, njih sedam od osam, odlučilo je da neće izaći iz PES-a.

Uprskos toj odluci, kako "Dan" saznaje, istakli su da daju podršku ne samo lideru partije Milojku Spajiću, već i predsjedniku Jakovu Milatoviću koji je podnio ostavku na funkcije u partiji.

U javnosti se spekulisalo da će vjerovatno većina odbornika napustiti PES nakon odluke predsjednika čiji je kum Aleksandar Grgurović, gradonačelnik Danovgrada, da takođe napusti PES.

Ipak, svi osim jedne odbornice odlučili su da neće napustati stranku, uz obrazloženje da su tu zbog principa a ne ličnosti. Ipak, dali su podršku za dalji rad gradonačelniku.

Nezvanično, danilovgradski odbornici PES- a o ovom pitanju izjasnili su se na sastanku održanom prije nekoliko dana. Kako je dogovoreno, po ovom pitanju niko od njih neće izlaziti u javnost.

Kada je u pitanju podgorički PES, "Dan" je nedavno pisao da će ta partija imati sedam odbornika manje u Skupštini Glavnog grada. Podsjetimo, odbornica PES-a u Skupštini Glavnog grada Bojana Savić napustila je ovu partiju i zadržala odbornički mandat, i nije ušla u novoosnovani odbornički klub, ali će i ubuduće podržavati gradsku vlast. Ovu informaciju je našem listu Savić potvrdila ne želeći da je dublje obrazlaže.

U Skupštini Glavnog grada biće formiran novi klub odbornika u koji ulaze pet bivših članova PES-a.

Mediji su objavili da će to biti Dragan Radović, Dragutin Vučinić, Ranka Otašević, Jevrosima Pejović i Nađa Ljiljanić. Prema informacijama našeg lista, Savić neće biti član ovog kluba, a njoj će se pridružiti još jedna odbornica, pa je PES sa 13 odbornika, koliko je imao nakon izbora, „spao“, u ovom trenutku, na šest.

U podgoričkom PES-u tri struјe i sedam odbornika manje

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:32