/ - FOTO: URA
11/01/2024 u 14:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: Dok je Abazović bio na vlasti kriminalci su se zatvarali, sada se puštaju na slobodu

Od kad su URA i Dritan Abazović preuzeli sektor bezbjednosti želja kriminalnih organizacija je bila samo jedna, da se URA izbaci iz vlasti, navode oni

Koliko su kriminalni klanovi bili "relaksirani" za vrijeme Vlade Dritana Abazovića najbolje govore činjenice, a ne saopštenja PES-a, koja kao da pišu Duško Golubović i Zoran Lazović, navode iz GP URA.

PES: Dok Dritan tumara tunelom obmana, advokat URA nazdravlja sa klanovima

-A činjenice kažu sledeće, preko 200 najozloglašenijih kriminalaca ne nalazi se više na crnogorskim ulicama, institucije su u velikoj mjeri oslobođene uticaja kriminalnih klanova i na njihovo čelo su došli ljudi koji su svojim integritetom i poštenim radom dali ogroman doprinos borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, zahvaljujući Dritanu Abazoviću i Filipu Adžiću uspostavljena je saradnja sa Europolom, zbog koje sada imamo dostavljene SKY prepiske koje su u većini slučajeva osnova dokaznih postupaka koje sprovodi Specijalno državno tužilaštvo, desile su se i najveće zapljene cigareta i narkotika ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, pa i u Evropi -  saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su dodali da za vrijeme dok je URA bila na vlasti, napisano je na hiljade tekstova u kojima su pojedine političke partije i mediji bliski određenim kriminalnim strukturama konstatno targetovali ljude koji su davali ključan doprinos u borbi za pravdu i da su njihova najčešća meta bili upravo Dritan Abazović i URA i da je svima u Crnoj Gori jasno zbog čega. Jer kako kažu, mafija napada uvijek samo one koji štete njenim interesima, a miluje one koji rade u njenu korist.

- Od kad su URA i Dritan Abazović preuzeli sektor bezbjednosti želja kriminalnih organizacija je bila samo jedna, da se URA izbaci iz vlasti. Zato se Zoran Lazović i javno radovao formiranju Spajićeve Vlade u kojoj neće biti URE. Veće radosti za kriminalce od vašeg dolaska na vlast nije bilo od 2020. godine, obradovali ste finansijere koji velike nade polažu u vaš Pokret Evropa sad. Zbog toga ste odmah i krenuli na ljude koji su prepoznati kao borci za pravdu, pa ste tako pohitali sa smjenom direktora Uprave policije, najavili smjene šefa SPO-a i direktora ANB-a, koje vam na sreću Crne Gore, a na žalost kriminalnih klanova, još uvijek ne polaze za rukom - poručili su iz URE.

- Dok su URA i Dritan Abazović bili na vlasti kriminalci su se zatvarali, a sad se puštaju na slobodu. Ali to ne treba građanke i građane da čudi, jer se kod funkcionera pokreta Evropa sad ogranizuju proslave poput one u Beranama. I za kraj, jedno nagradno pitanje za PES - ko je bio u lokalu vašeg poslanika pola sata prije nego je došla policija i napravila raciju i ko je tom licu javio da se udalji - navode iz URA-e.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:17