Vlada Crne Gore / - VLADA CRNE GORE
30/01/2024 u 17:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada usvojila odluku o članovima pregovaračkog tima o pristupanju EU

Odobren predlog platforme učešća naše delegacije predvođene ministarkom Naidom Nišić na 62. zasijedanju Komisije za društveni razvoj UN

Vlada Crne Gore je juče, na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, preložila šest članova koji će činiti pregovarački tim Crne Gore o pristupanju Evropskoj uniji.  

Svaki član pregovaračkog tima, sudeći po usvojenim predlozima na sjednici, baviće se određenim segmentom pregovora - Temeljna poglavlja, Unutrašnje tržište, Konkurentnost i inkluzivni rast, Zelena agenda i održiva povezanost, Resursi, poljoprivreda i kohezija i Vanjski odnosi.

Na vladi je usvojena i inforamacija o sprovođenju programa subvencioniranja računa za elekričnu energiju i Uputstvo o postupku i načini sprovođenja Programa subvencioniranja računa za električnu energiju za period od 1. januara do 31. decembra.

Članovi vlade su prihvatili i Predlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave za državnu imovinu.

Na Vladi je prihvaćen Predlog platforme o učešću crnogorske delegacije koju predvodi ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić na 62. zasijedanju Komisije za društveni razvoj Ujedinjenih nacija, od 5. do 14. februara u Njujorku. 

Vlada je usvojila Predlog za prestanak mandata generalnog direktora Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja, kao i Predlog za imenovanje državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 20:13