Aleksandar Vučić / - FOTO: DAN
20/05/2023 u 13:22 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Narod Crne Gore će u Srbiji imati iskrenog prijatelja i partnera

Jasno je da Crna Gora ostaje strateški opredijeljena svojoj politici i članstvu u NATO-u. Mi svoj vojni položaj doživljavamo drugačije, hoćemo ljubomorno da sačuvamo svoju vojnu neutralnost. Želimo da sami brinemo o svom nebu i svojoj zemlji - naglasio je

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon inauguracije predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, naveo je da je dolaskom želio da pokaže poštovanje države Srbije prema narodu i građanima Crne Gore.

- Želim Crnoj Gori sve najbolje. Narod Crne Gore će u Srbiji imati iskrenog prijatelja i partnera - kazao je Vučić novinarima nakon inauguracije.

Vučić je naveo i da se ranije čuo sa Milatovićem, a istakao je da uvijek ima prostora za saradnju sa Crnom Gorom.

- Jasno je da Crna Gora ostaje strateški opredjeljena svojoj politici i članstvu u NATO-u. Mi svoj vojni položaj doživljavamo drugačije, hoćemo ljubomorno da sačuvamo svoju vojnu neutralnost. Želimo da sami brinemo o svom nebu i svojoj zemlji: nešto su nam drugačije nijansirane poruke oko događaja u svijetu, ali to ne mijenja naš odnos. To je izbor građana- naglasio je on.

(VIDEO) Milatović položio zakletvu: Biću predsjednik svih građana Crne Gore

On je kazao i da će Milatović doći u Srbiju.

- Pretpostavljam da će doći prvo u Brisel, a posle toga uvijek je dobrodošao u Beograd - poručio je Vučić.

On je naveo da treba razgovarati i sarađivati, te graditi bolje odnose bez obzira na razlike.

- Važno je da razumijemo potrebe i razlike koje su među nama i da ih poštujemo. Nismo u mnogo čemu saglasni, ali se nadam daljem unapređenju odnosa sa Crnom Gorom i sa regionom. Želio sam da pokažem poštovanje prema Crnoj Gori i koliko nam je važno da u njoj imamo prijatelja i partnera - dodao je on.

Istakao je i da je svaki napredak od izuzetnog značaja, kao i da je razumio Milatovića da on želi jačanje ekonomskih veza.

- I jedni i drugi se nalazimo na evropskom putu. Imamo neke razlike, ali to ne bi trebalo da bude prepreka u razvoju naših odnosa. Moramo da se trudimo da ti odnosi budu bolji - poručio je predsjednik Srbije.

Vučić je naveo da nisu presrećni zbog svake odluke Crne Gore, ali da i ne moraju da budu.

- Ne mogu da kažem da Crna Gora ne pokazuje poštovanje prema Srbiji. Sigurno da nismo presrećni zbog nekih odluka, ali je potrebno nalaziti zajednički imenitelj za safradnju - rekao je on.

On je naveo da je važno da se grade pristojniji odnosi u regionu, naročito sa Hrvatskom. 

- Što gore oni o meni pišu, to me narod još više voli. Mržnja koju sipaju svakodnevno protiv mene, ide mi u korist. Evo šest godina sam gotov, plašim se još četiri, pet, posle ćemo da vidimo, rekao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:13