Кадници КАП-а  / - Портал Дан
02/06/2022 u 11:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За раднике КАП-а обезбијеђено 1,52 милиона еура, одлука Владе сљедеће седмице

Министар финансија Александар Дамјановић казао је да је обезбијеђено 1,52 милиона еура за повезивање радног стажа, те да ће одлука бити донесена већ наредне сједмице

Министар рада и социјалног старања Адмир Адровић казао је да само због техничких и процедуралних разлога Влада није данас одлучивала о средствима за уплату бенефицираног стажа бившим радницима КАП-а, који су стекли услов за пензију.

(ФОТО) Дио радника КАП-а ноћ провео испред зграде Владе

Министар финансија Александар Дамјановић казао је да је обезбијеђено 1,52 милиона еура за повезивање радног стажа, те да ће одлука бити донесена већ наредне сједмице, преноси портал RTCG.

Група бивших радника Комбината алуминијума (КАП) окупило се испред зграде Владе захтијеваћу да извршна власт на сједници размотри њихово питање, односно да овласти представника који ће спроводити закључке, које је донијела претходна Влада. Они захтијевају састанак са премијером Дританом Абазовићем, како би им он објаснио како и на који начин треба спровести закључке Владе од 27. априла.

Адровић је казао да је требало да дође само то техничких измјена у односу на претходну одлуку Владе.

-Када смо кренули у тај процес, та имформација није имала претходне сагласности и мишљења која су била потребна. Ми смо покренули ту процедуру, добили смо мишљења и сагласнсти. Имао сам разговор са бившим радницима КАП-а, они су очекивали да то данас буде на Влади, али из техничких и процедуралних разлога то није могуће, јер није прошло комисије- казао је Адровић.

Министарство финансија је, како је казао министар Александар Дамјановић, дало позитивно мишљење да се обезбиједи 1,52 милиона еура за повезивање радног стажа за бивше раднике КАП-а.

-Средства су обезбијеђена о чему ћемо већ наредне седмице донијети одлуку- поручио је Дамјановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:36