DANIJEL ŽIVKOVIĆ, DPS / - FOTO: DPS
22/06/2024 u 11:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Živković na prijemu povodom Dana partije: Sačuvali smo integritet partije u najtežim vremenima

Demokratska partija socijalista (DPS) proslavila je sinoć 33 godine od svog osnivanja. Predsjednik partije Danijel Živković poručio je da svečanosti da DPS traje decenijama, ali djela i dostignuća koja su ostvarena, mogu se mjeriti vjekovima.

- I kada smo bili vlast, i danas kada djelujemo kao opozicija, bili smo i ostali kičma savremene, ponosne i dostojanstvene Crne Gore sa kvalitetom imanentnom liderima koji imaju sposobnost da čuvaju svoj integritet čak i u najvećim nevremenima – poput ovog aktuelnog političkog kojeg živimo već četiri godine - poručio je on. 

Kako je kazao, DPS svoju kičmu nije povijao nikada.

- Ni devedesetih godina pred naletom velikodržavnih nacionalizama, ni početkom dvijehiljaditih kada nijesmo imali razumijevanje partnera za obnovu nezavisnosti, ni sredinom prošle decenije kada je Rusija nastojala zaustaviti put Crne Gore u NATO. Ne povijamo je ni danas – kako našoj političkoj konkurenciji i njihovim inostranim mentorima tako ni željama onih koji su svojom politikom doveli Crnu Goru u stanje u kojem se trenutno nalazi - ocijenio je Živković. 

image

POSLANICI DPS-A I BIVŠI PREDSJEDNIK CRNE GORE MILO ĐUKANOVIĆ

- FOTO: DPS

Prema njegovim riječima, Crna Gora je danas, nakon četiri godine neodgovornog upravljanja,zemlja uništenih institucija, politizovanog pravosuđa i uništenih javnih finansija.

- Uprkos željama konkurencije da nestanemo sa političke scene izdržali smo, opstali i nastavili sa afirmacijom i emancipacijom u crnogorskom društvu. Znam da je to enigma za mnogobrojne aktere koji i danas predano rade na pokušaju urušavanja retinga naše politike, samo sa jednom ambicijom – da nas uklone sa puta kako bi se finalno obračunali sa Crom Gorom - dodao je on. 

Živković u Tivtu: Želimo na izborima da se odmjerimo, jer smo sigurni u snagu DPS-a

Svjesni su, kaže Živković, da će izazovi biti još i veći, ali to, kako navodi, ne predstavlja sumornu sliku crnogorskih prilika.

- To nam je podstrek da motivisano i dosljedno nastavimo sa promocijom politike koja je sve što je započela uspješno i završila.

Zato što je, kako kaže i slogan naše današnje proslave, Demokratska partija socialista jača i od čelika”, istakao je Živković.

Poručio je i da će borba za odbranu Crne Gore biće dugačka i teška.

- Ali vođeni snagom ideje i jasnom vizijom pobjede, a potpomognuti našim tradicionalnim koalicionim partnerima, istrajaćemo i uspjećemo. Evropska, građanska i suverena Cra Gora će pobijediti -  zaključio je Živković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 00:25