Милун Зоговић / - Милун Зоговић
17/03/2022 u 12:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зоговић: Ибрахимовић би заказивањем сједнице починио кривично дјело

Како је истакао, Ибрахимовић као искусни политичар и предсједник Бошњачке странке вјероватно препознаје дубину политичке кризе и потенцијалну дестабилизацију у коју би својим неовлашћеним поступањем могао да одведе Црну Гору

Покушај ДПС-а да се врати на власт препакивањем парламентарне већине, без одржавања  избора, у складу је са њиховом досадашњом политичком праксом обесмишљавања демократских процеса и цивилизацијских тековина напредног свијета, поручио је посланик Демократског фронта Милун Зоговић.

- Њихове незајажљиве политичке амбиције нијесу и никако не могу бити аргумент за кршење Устава и пословника Скупштине Црне Горе, који јасно дефинишу шта су чије надлежности и овлашћења. Потребно је нагласити да су заправо Демократски фронт и господин Страхиња Булајић највећи кривци што ће се одржати локални избори у Улцињу и Беранама јер је спријечен покушај суспендовања Устава и закона у намјери да се грађанима ових општина на одређено вријеме ускрати право да бирају и буду бирани и да сами опредељују ко ће у њихово име обављати локалну власт - навео је он.

Зоговић је додао да се ту јасно препознаје ко жели да прави опструкцију демократским процесима а коме  је поштовање закона трајна политичка одредница.

 - Без обзира на личне жеље и политичке амбиције сви посланици Скупштине морали би знати да сједницу Парламента једино може заказати вршилац дужности предсједника Скупштине господин Страхиња Булајић. Осим њега ни један други посланик нема такво овлашћење. Овлашћења господина Ервина Ибрахимовића се по овом питању не разликују од овлашћења Бранимира Гвозденовића или Петра Ивановића или било ког другог од 80 посланика који би актом заказивања сједнице директно ушао у зону кривичне одговорности. Жао ми је ако господин Ибрахимовић не препознаје лошу намјеру у препоруци да он буде тај који треба да спроведе Уставно и пословничко насиље и прекрши Кривични Законик државе Црне Горе, јер је кривично дјело на које Ибрахимовића подстрекавају политички партнери јасно инкриминисано овим прописом - поручио је Зоговић.

Поред тога, како додаје, Ибрахимовић као искусни политичар и предсједник Бошњачке странке вјероватно препознаје дубину политичке кризе и потенцијалну дестабилизацију у коју би својим неовлашћеним поступањем могао да одведе Црну Гору. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 20:05