МИЛО ЂУКАНОВИЋ / - МИЛО ЂУКАНОВИЋ
13/02/2022 u 18:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ђукановић честитао Штајнмајеру реизбор на функцију предсједника Њемачке

Радуjем се новим сусретима са Вама и наставку садржаjног политичког диjалога, истакао је Ђукановић

Предсjедник Црне Горе МилоЂукановић упутио честитку Предсjеднику Савезне Републике Њемачке Франк Валтер Штаjнмаjеру поводом реизбора на функциjу предсjедника. 

- Поштовани господине Предсjедниче, поводом Вашег реизбора на дужност предсjедника Савезне Републике Њемачке, у име грађана Црне Горе и у своjе име, упућуjем Вам наjсрдачниjе честитке и наjбоље жеље за успjех у вршењу ове одговорне функциjе, коjоj сте уздигли значаj своjом личношћу и своjим дjеловањем. Увjерен сам да ћете у новом мандату као предсjедник jедне од наjутицаjниjих земаља европске и глобалне политике, у потпуности одговорити на броjне и све комплексниjе изазове, и тиме оправдати повjерење њемачког  парламента, али и велика очекивања приjатељских и савезничких земаља, међу коjима jе и Црна Гора - наводи се у честитки предсједника Ђукановића. 

Како је казао, увjерен је да ће Штајнмајер  у новом мандату као предсjедник jедне од наjутицаjниjих земаља европске и глобалне политике, у потпуности одговорити на броjне и све комплексниjе изазове, и тиме оправдати повjерење њемачког парламента, али и велика очекивања приjатељских и савезничких земаља, међу коjима jе и Црна Гора.

- Ваша доказана посвећеност политици проширења ЕУ, демократизациjи и стабилности региона Западног Балкана, за нас су охрабрење и гаранциjа континуитета подршке њемачке реформским напорима Црне Горе и њиховог коректног и правичног вредновања. Радуjем се новим сусретима са Вама и наставку садржаjног политичког диjалога. Црна Гора остаjе траjно посвећена његовању приjатељских, партнерских и савезничких односа са Савезном Републиком Њемачком - закључено у честитки упућеној Штајнмајеру. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:00