Мило Ђукановић / - фото: Кабинет предсједника
27/12/2021 u 10:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић упутио телеграм саучешћа поводом смрти надбискупа Дезмонда Тутуа

С искреним жаљењем примио сам виjест о смрти надбискупа Дезмонда Тутуа, истакнутог религиjског лидера и борца против апартхеjда. У име грађана Црне Горе, и у своjе име, упућуjем изразе наjдубљег саучешћа члановима породице, Вама и приjатељском народу Jужне Африке

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић упутио jе телеграм саучешћа предсjеднику Jужноафричке Републике (ЈР) Цyрилу Рамапхоси поводом смрти надбискупа Дезмонда Тутуа, истакнутог религиjског лидера и борца против апартхеjда.

„Поштовани господине Предсjедниче,

С искреним жаљењем примио сам виjест о смрти надбискупа Дезмонда Тутуа, истакнутог религиjског лидера и борца против апартхеjда. У име грађана Црне Горе, и у своjе име, упућуjем изразе наjдубљег саучешћа члановима породице, Вама и приjатељском народу Jужне Африке.

Увjерен сам да ће будуће генерациjе, не само Ваше земље и афричког континента, са пиjететом чувати насљеђе коjе jе надбискуп Туту оставио глобалноj заjедници, бескомпромисно устаjући против неjеднакости, хомофобиjе и расизма у свим краjевима свиjета.

Његовим одласком свиjет jе изгубио jедног од наjвећих бораца за људска права, слободу и jеднакост у XX виjеку, чиjе ће поруке остати вjечна инспирациjа и путоказ ка истини и помирењу.“

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:41