/ - Мило Ђукановић
06/01/2022 u 08:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Вјерници да буду носиоци истинског хуманизма и друштвеног дијалога

Само уважавањем и поштовањем права свих црногорских грађана, може се градити отворено и напредно друштво, срећних и слободних људи који своје животне изборе темеље на знању и традицији, казао је Ђукановић

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића честитку свештенству, вјерницима и свим грађанима православне вјероисповијести у Црној Гори уз жеље да дане Христовог рођења прославе у миру и спокојству уживајући заједно са својим породицама, комшијама и пријатељима, водећи рачуна о сопственом здрављу и здрављу других. 

У ове празничне божићне дане људи широм свијета осјећају радост, наду и надахнуће уједињени око универзалних цивилизацијских вриједности. Њихова срца су испуњена љубављу и вјером у тријумф добра и правде, у дух солидарности и снагу иновативних рјешења којим заједно превазилазимо животне и друштвене изазове и у захтјевном времену пандемије корона-вируса, казао је Ђукановић.

- Вјерујем да ће и ове године духовна и универзално хумана порука Божића подстаћи све православне вјернике у Црној Гори да буду носиоци истинског хуманизма, узајамног разумијевања и друштвеног дијалога, несебично доприносећи даљој изградњи и демократизацији црногорског друштва - истакао је предсједник.

Јасно је да је данас нашем друштву потребно више разумијевања и сарадње, на темељу вриједности које нас уједињују, без обзира на све наше разлике и посебности. У првом реду, то је јачање и заштита универзалних људских права и слобода. Стога су наступајући свети дани прилика да подсјетимо све који на то заборављају, да је поштовање цивилизацијске, културне и историјске различитости неодвојиви дио нашег грађанског и државног интегритета, гарант наше сигурне будућности, додао је он.

- Само уважавањем и поштовањем права свих црногорских грађана, може се градити отворено и напредно друштво, срећних и слободних људи који своје животне изборе темеље на знању, традицији, способности и креативности. Друштво утемељено на моралним и етичким начелима, у ком поштујемо себе и друге, али и други поштују нас. Друштво које брине о добру човјека и добру Црне Горе као истински грађанске државе  навео је предсједник у честитки.

У свијетлу ових мисли свештенству, вјерницима и свим грађанима православне вјероисповијести у Црној Гори још једном срдачно честитам најрадоснији хришћански празник Божић, поручио је предсједник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 16:07