Рашко Коњевић / - фото: СДП
09/05/2022 u 10:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевић: Црна Гора на путу да опет буде свијетла европска тачка региона

- Све оно што се дешава и данас на тлу Европе показује нам да се за идеје мира, суживота, толеранције и поштовања другог и другачијег никада не смијемо престати борити - навео је он

Дан побједе над фашизмом и Дан Европе сублимирају темељне вриједности савремене Црне Горе, која једино његујући антифашизам и идеју европског јединства може ићи напријед за добро свих својих грађана, поручио је предсједник СДП-а Рашко Коњевић.

 - Ријетко која држава се може похвалити да је кроз цијелу своју историју упорно бранила своје право на слободу, правду за себе и друге, градећи истовремено мостове и јединство у заједничким вриједностима које данас желимо имати у уједињеној Европи. Као што је ријетко ко као Црна Гора дао толико жртава да се побиједи пошаст фашизма и тиме трасира пут европског заједништва. Све оно што се дешава и данас на тлу Европе показује нам да се за идеје мира, суживота, толеранције и поштовања другог и другачијег никада не смијемо престати борити - навео је Коњевић

Како је истакао, вјерује да је Црна Гора на путу да опет буде свијетла европска тачка региона која ће снагом својих историјских и ововремених, Уставом утврђених, вриједности убрзати европеизацију овога простора, у циљу његовог трајног припадања заједници цивилизованих и демократских народа и држава.

 - Чувајмо тековине 9. маја јер само тако ћемо бити достојни своје славне историје и миленијумског државног трајања, а тиме и сами себе у времену у којем живимо и у којем морамо обезбиједити најбоље услове живота за све наше грађане. У своје и у име Социјалдемократске партије Црне Горе свим грађанима честитам 9. мај - Дан Европе и Дан побједе над фашизмом - закључио је Коњевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:40