/ - фото: УПЦГ
01/12/2021 u 15:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митровић и Боровинић Бојовић одржали састанак са привредницима из туристичке и угоститељске дјелатности

Оцијењено је да здравствена ситуација у земљи и положај привредника траже да се досадашња успјешна сарадња министарства и УПЦГ додатно интезивира

Епидемиолошке мјере и очекивања туристичке привреде у односу на предстојеће празнике и зимску туристичку сезону, биле су теме састанка који су министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић и предсједник Уније послодаваца Црне Горе Предраг Митровић одржали са члановима УПЦГ из сектора туризма и угоститељства.

- У веома отвореној дискусији, на састанку су размијењене информације о тренутној епидемиолошкој ситуацији, важећим и планираним мјерама за очување система јавног здравства и здравља грађана, као и могућим рјешењима по питању подршке пословању и даљем опоравку црногорске привреде од посљедица КОВИД-19 кризе- навели су у саопштењу.

Оцијењено је да здравствена ситуација у земљи и положај привредника траже да се досадашња успјешна сарадња министарства и УПЦГ додатно интезивира, првенствено кроз реализацију заједничких активности.

- Уважавајући проблеме детектоване у области примјене механизама контроле поседовања цовид потврда у угоститељским објектима и односа грађана према поступањима те врсте, договорено је организовање новог заједничког састанка који ће бити одржан у проширеном саставу, уз учешће представника надлежних органа, у току децембра. Како је најављено, намјера је да се том приликом размотре модели који би омогућили да се прописане епидемиолошке мјере у потпуности примјењују- истакли су саопштењем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:28