+ / - FOTO: UPRAVA POLICIJE
25/06/2022 u 13:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novi vidovi saradnje između crnogorske policije i Guardia di Finanza

Tokom posjete Italiji direktora Uprave policije, Zorana Brđanina sa saradnicima i susreta sa generalom Đuzepeom Vikanolom, odnosno sa visokim predstavnicima Guardia di Finanza.

Tokom posjete Republici Italiji direktora Uprave policije, Zorana Brđanina sa saradnicima i susreta sa generalom Giuseppeom Vicanolom, odnosno sa visokim predstavnicima Guardia di Finanza.

- Ppored postojeće odlične saradnje u oblasti sprečavanja krijumčarenja narkotika dogovoreni su i novi konkretni oblici saradnje u oblasti borbe protiv droge, ali i stručnog osposobljavanja i usavršavanja pripadnika crnogorske policije kroz koordinaciju i nadzor Odjeljenja javne bezbjednosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Italije- navode iz policije.

Takođe, kao jedan od primjera saradnje, ističe se i koordinacija vazdušnog multisenzornog osmatranja crnogorskog priobalja i akvatorije Jadranskog mora upotrebom letjelica italijanske Guardia di Finanza helikoptera HELO i vazduhoplova AA GRIFO 20 u sklopu FRONTEX-ove misije JO MONTENEGRO SEA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:59