Милена Поповић Самарџић / - Редакциjа
27/05/2021 u 09:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић Самарџић: Разматра се да матурске вечери буду на отвореном

Поповић Самарџић је нагласила да уколико буду дозвољене, што је тренутно на разматрању, матурске вечери да то треба да се организује искључио на отвореном

Епидемиолошкиња Милена Поповић Самарџић казала је да смо прешли 20 одсто популације која је вакцинисана што је добра динамика. Казала је да надлежни разматрају да дозволе организовање матурских вечери, али да то буде искључиво на отвореном. Истакла је и да сјутра стиже 2.000 доза Фајзер вакцине, које ћемо добијати сваке седмице.

Како је у Јутарњем програму за РТЦГ казала Поповић Самарџић, посљедњи подаци говоре да је преко 180.000 становника у Црној Гори примило барем једну дозу вакцине, односно, прешли смо око 20 одсто популације која је вакцинисана.

-Увијек се може боље, наравно. Мислим да треба да наставимо. Лјето нам даје предност, апелујем на локалне заједнице да утичу на угоститеље да организују догађаје вани како не бисмо погоршали епидемијску ситуацију-казала је Поповић Самарџић.

Она истиче да је више људи одлучио да се вакцинише или оклијева, док су они који су донијели одлуку да се не вакцинишу у мањем броју.

-Ситуација у Црној Гори тренутно је добра. Кренула је ревакцинација. Углавном грађани пријављују благе симптоме након вакцинације. То је бол на мјесту давања вакцине, главобоља, болови у зглобовима, мишићима. Код неких вакцина имамо и појаву температура. За сада немамо пријава за озбиљне нежељене реакције. Имали смо сумњу за анапилапсу, то се још испитује. Пацијенткиња је добро и то може да се деси. Међутим, ми смо на све спремни- казала је Поповић Самарџић.

Истиче да сваке седмице стижу одређене дозе Фајзер вакцине.

-Мислим да је ове недјеље најављено око 2.000 тих вакцина, које стижу сјутра- казала је она и апеловала је да је свака вакцина добра.

Замолила је грађане да буду свјесни да се свака наша лична одлука одражава на све око нас, на туризам, на нашу економију.

-Постоји шанса да се вратимо нормалном животу, али то се само може кроз процес вакцинације- казала је она.

Указала је да је више вакцинисаних Цетињана него Будвана, што због туристичке сезоне не би требало да буде случај.

Поповић Самарџић је нагласила да уколико буду дозвољене, што је тренутно на разматрању, матурске вечери да то треба да се организује искључио на отвореном.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:05