Кривокапић, Медокс, Викер / - фото: Бојана Ћупић
11/05/2022 u 17:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ранко Кривокапић са специjалним изаслаником Викерсом: Црна Гора је отворена за британске инвеститоре

На линиjи сарадње у оквиру НАТО-а, он jе потврдио да Црна Гора остаjе посвећена jачању савезништва са Уjедињеним Краљевством

Министар вањских послова Ранко Кривокапић примио jе у посjету специjалног изасланика Владе Уjедињеног Краљевства за трговину Мартина Викерса коjи борави у службеноj посjети нашоj земљи и амбасадорку те земље у Црноj Гори, Карен Луиз Медокс, саопштено је из Министарства вањских послова.

Како се наводи, шеф црногорске дипломатиjе истакао је опредjељење наше земље да савезничке и приjатељске односе, те висок степен политичког диjалога са jедним од наjважниjих актера на међународноj политичкоj сцени додатно унаприjеди у наредном периоду.

Истакавши важност ангажмана специjалног изасланика британског премиjера за Западни Балкан Сир Стjуарта Пича, министар Кривокапић нагласио jе значаj снажне и jасне посвећености Уjедињеног Краљевства нашем региону, посебно у контексту нарушене безбjедности на европском континенту усљед рата у Украjини.

- Црна Гора је отворена за британске инвеститоре jер са њима долазе и инвестициjе коjе доносе правни и пословни кодекс запада у нашу државу - нагласио је Кривокапић поводом исказане намjере да се између двиjе државе склопи Споразум о партнерству, трговини и сарадњи.

На линиjи сарадње у оквиру НАТО-а, он jе потврдио да Црна Гора остаjе посвећена jачању савезништва са Уjедињеним Краљевством, те да jе промовисање еуроатлантске перспективе Западног Балкана и политике отворених врата вањско-политички приоритет наше земље.

 - Заjедничко ангажовање Алиjансе и ЕУ на Западном Балкану кључно за одржавање региона на европском и еуроатлантском курсу, као и за његову дугорочну стабилност - поручио је Кривокапић.

Он је изразио jе захвалност због опредиjељености Уjедињеног Краљевства да, упркос изласку из ЕУ, настави са пружањем експертске подршке у областима важним за процес интеграциjе Црне Горе, што представља стратешки циљ Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:02