фото: МУП/УП / - фото: МУП/УП
28/10/2021 u 11:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић и Брђанин: Јачањем сарадњу са Еурополом до бољих резултата у области борбе против криминала

Брђанин је исказао очекивање да ће сарадња у наредном периоду бити интензивирана

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић и директор Управе полиције Зоран Брђанин, током званичне посјете сједишту Еуропола у Хагу, састали су се са директорицом Еуропола, Катрин де Бол и њеним сарадницима.

- Сусрет је био прилика и да се констатује досадашња добра и успјешна оперативна полицијска сарадња између Еуропола и Управе полиције Црне Горе, кроз бројне криминалистичке истраге и заједничке пројекте. Директор Брђанин том приликом исказао је очекивање да ће сарадња у наредном периоду бити интензивирана, те да ће се уз изграђено повјерењје партнера, доћи до квалитетних резултата и у најтежим областима, нарочито у односу на организовани криминал, спречавање и откривање најтежих кривичних дјела- наводе у саопштењу.

Током састанка било је ријечи и о изазовима који прате организовани криминал, са акцентом на корупцију,  насиље и прање новца, те неопходности раног покретања финансијских истрага, паралелно са криминалистичким истрагама и посебно о проналаску ефикаснијих механизама за одузимање нелегално стечене имовинске користи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 22:30