OS Vladimir Nazor zgrada / -IVAN PETROVIC
15/02/2022 u 20:34 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Три школе у Подгорици граде се у оквиру Програма унапређења црногорског образовања

Поред наведених проjеката, програмом су планирани и следећи проjекти: реконструкциjа 10 средњих стручних школа, набавка рачунарске опреме и набавка намjештаjа за све школе

Програмом унапређења црногорског образовања, који ће се финансирати кредитом Европске инвестиционе банке у износу од 18.000.000 еура, планирана је изградња три школе у Подгорици и реконтрукција двијe предшколске установе.

У Информациjи о споразуму о сарадњи између Европске инвестиционе банке, Министарства просвjете, науке, културе и спорта и Управе jавних радова о консултантским услугама подршке јединици за имплементациjу проjекта "Програм унапређења црногорског образовања" се наводи да програм подразумиjева суфинансирање проjеката изградње нових обjеката: Основне школе "Владимир Назор" у насељу Маслине у Подгорици, друге гимназиjе у Подгорици, основне школе у насељу Сити кварт у Подгорици и основне школе у насељу Карабушко поље у Подгорици, као и реконструкциjу и надоградњу два вртића у Подгорици, у насељу Момишићи и Забjело и jедног вртића у Котору, у насељу Табачина, коjи су планирани Законом о буџету за 2022. годину, у оквиру капиталног буџета Управе jавних радова.

Поред наведених проjеката, програмом су планирани и следећи проjекти: реконструкциjа 10 средњих стручних школа, набавка рачунарске опреме и набавка намjештаjа за све школе, као и набавка специфичне опреме за практичну наставу у средњим стручним школама, за коjе ће средства бити планирана кроз текући буџет Министарства просвjете, науке, културе и спорта у годинама у коjима се имплементира проjекат.

Одбор ЕИБ-а jе одобрио 2. септембра 2019. године финансирање проjекта "Програм унапређења црногорског образовања" (у даљем тексту: програм) у износу од 18 милиона еура. Уговором о кредитном аранжману са ЕИБ-ом предвиђено jе да осим кредитних средстава ЕИБ обезбиjеди и бесповратна средства за финансирање консултантских услуга, односно услуга подршке у поступцима набавки, подршку у припреми поступака набавки, техничку и савjетодавну помоћ Министарству просвjете, науке, културе и спорта и Управи jавних радова, коjи представљаjу два главна уговорна тиjела за различите уговоре коjи ће омогућити проjектовање и изградњу нових образовних обjеката, као и уговоре о испоруци намjештаjа и опреме – наводи се у информацији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 15:23