Са додјеле признања најбољим ученицима / - М. Нововић
28/07/2021 u 14:57 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У Бијелом Пољу засијале Луче знања

На листи ђака генерације нашло се њих 24, диплому „Луча А“ завриједило је њих 13, „Лучу Б“ 36, док је 76 основаца понијело ову диплому, а међу награђенима нашло се 19 ученика бјелопољских основних и средњих школа

Најбољим ученицима бјелопољских основних и средњих школа, добитницма “Луча” и бројних награда, су у Центру за културу уручена признања и плакете за постигнути успјех у досадашњем школовању.На листи ђака генерације нашло се њих 24, диплому „Луча А“ завриједило је њих 13, „Лучу Б“ 36, док је 76 основаца понијело ову диплому, а међу награђенима нашло се око 19 ученика бјелопољских основних и средњих школа.

Захваљујући великом раду, труду и одрицању, 168 ђака успјело је да завриједи епитет најбољих, а данашња манифестација, организована у њихову цаст, показатељ је да је Бијело Поље поносно на те младе људе.Честитајући одликашима на оствареним резулататима, предсједник Општине Бијело Поље, Петар Смоловић, казао је да је био велики изазов организовати наставу у сложеним епидемиолошким условима, али да је  комбинована настава, која је успјешно спроведена, доказ да сви заједно можемо да остварити добре резултате.

-Велико ми је задовољство да свима у име Општине Бијело Поље и своје лично честитам успјешно завршену школску годину. Годину која је била изазовна за све нас у држави, прије свега због борбе која се водила са коронавирусом. Због тога користим прилику да се захвалим свим просвјетним радницима и ђацима на поштовању епидиолошких мјера”, казао је предсједник Смоловић.

Он је истакао да Општина Бијело Поље, традиционалном организацијом ове манифестације, жели да скрене пажњу на најбоље младе људе, поручујући да није мала ствар бити најбољи у својој школи и граду.

-Уручење награда најбољим ученицима једна од најљепших дужности која ми припада као предсједнику Опшине. Ово је једна од наших најбољих активности које се тиче ђеце и школараца, на шта смо веома поносни”, додао је предсједник.

Смоловић је захвалио и родитељима и свим наставницима и професорима, , који су, како је рекао, дјецу учинили племенитим и извукли из њих оно најбоље, а ученицима поручио да истрају на свом путу.

-Истрајте због вас самих и ваших родитеља, али и због Бијелог Поља, јер сам сигуран да међу вама сједе они који ће у будућности бити носиоци развоја нашег града. Желим вам срећу у будућем школовању и да на следећим степеницима знања будете једнако овако успјешни”, казао је предсједник Смоловић обраћајући се ученицима.

Плакете и признања најбољим ученицима бјелопољских школа уручили су предсједник Општине, Петар Смоловић, предсједница Скупштине општине, Немша Омерхоџић, потпредсједници Општине, Нермин Бећировић и Ернад Суљевић, као и секретар Секретаријата за локалну самоуправу, Харис Малигић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 05:27